Meglehet nem csak Paksról lesz szó Orbán moszkvai látogatásán, egy orosz hírportál szerint 30 helikopter megvásárlását zsírozhatja le Putyinnal a magyar kormányfő.

Harminc orosz helikoptert vásárolhat Magyarország, a lehetséges szerződés értékét 142 milliárd forintra, vagyis nagyjából 490 millió dollárra becsülik – írja a hvg.hu, a sputniknews.com-ra hivatkozva.

A Népszabadág korábban azt írta, hogy

Moszkva „megfogalmazza érdekeit” a fegyvereladást, illetve a honvédségi helikopterbeszerzést illetően is. A magyar tervekben legfeljebb harminc helikopter beszerzése szerepel, ennek becsült forrásigénye 142 milliárd forint Az idei büdzsé nem tartalmazza ezt a kiadást, de munkatársunknak azt mondták, hogy Orbán egymaga is döntést hozhat ilyen súlyú stratégiai kérdésben. A hírek eddig az amerikai gyártók közül a Sikorsky és a Bell indulásáról szóltak, és bizonyosan pályázik a német–francia Airbus Helicopters, az olasz AgustaWestland, illetve a Korean Aerospace Industries is a tenderen.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ez az ember (utánzat) nem normális!!!
Mindenki hülye, csak Orbán helikopter ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Kóka Jánosnak is van, (volt) saját koptere, a magyar honvédségnek miért ne lehetne.
agnes200
Oroszoktól katonai cuccot venni: függőség. És ebben kockázat van. Hiszen az alkatrészutánpótlás, a szoftverfrissítés mind onnan kell majd a jövőben. Lehet, hogy jók az orosz helikopterek, de nem hiszem el, hogy a NATO tömbön belül nincs hasonló.

És háborús konfliktus esetén meg LEBLOKKOLJÁK MAJD NEKÜNK az oroszok... Nem lesz vicces.
papa.49
@agnes200: Egy nagyon régi igazság a fegyvered ne az ellenségedtől vásárold, persze ha a hazugovics a lefalcolásban gondolkodik (NATO) akkor nincs min csodálkozni, legfeljebb a veretes mondásán ,,ruszkik haza,, de azért megjegyezném még ezt a kifejezést is lopta
Desischado
@Bedécs LÁszló: Nem lepne meg, ha erre készülne. Remélem, nem sikerülne nekik meglógni a felelősségre vonás elől!
Bedécs LÁszló
@soljanka: Már az érte kapott jattal sem tudna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.