Átlagos, unalmas szombatként vánszorgott a mai nap is, mikor egyszer csak megérkezett az MTI beszámolója az MSZP sajtótájékoztatójáról. Jó szórakozást!

Az MSZP válaszokat sürget a sporttal kapcsolatos kérdéseire, amelyekre eddig Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nem válaszolt – jelentette ki Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Az államtitkár hallgatásának az MSZP szerint két oka lehet, vagy az, hogy az államtitkár úgy véli, minden rendben van a magyar sportban, vagy látja mekkora a káosz és ezért kénytelen elbújni a nyilvánosság elől. Bárány Balázs elmondta: véleménye szerint egy politikusnak nem feltétlenül kell mindent opponálnia, hiszen vannak olyan ügyek ahol párbeszédre kellene törekedni a politikai túloldallal. A magyar sport ügye pedig ilyen ügy.

Az MSZP a többi között azt szerette volna megtudni az államtitkártól: nem zavarja-e, hogy saját hűbérükként fideszes politikusok telepednek rá a magyar sportra – tette hozzá.

Arra is kíváncsiak lettek volna: úszóként nem zavarja-e, hogy egyes sportágakba, például a labdarúgásba ömlenek a milliárdok, míg más, egyébként sikeres sportágak, mint az úszás ehhez képest alig kapnak valamit – sorolta a szocialista politikus.

A párt azt is furcsállja, hogy egyes sportágakon belül bizonyos egyesületek, például a Felcsút, más egyesületekhez képest az ezerszeresét kapják a társasági adó (tao) támogatásnak. Meg szerették volna tudni a sportért felelős államtitkártól, nem zavarja-e ez és ha igen, akkor támogatja-e az egyesületi tao-plafon bevezetését?

- kérdezte a párt, majd előállt 2016 eddigi legjobb ajánlatával, amivel minden bizonnyal élni fog a sportállamtitkár:

"Bújjon végre elő a sportért felelős államtitkár és válaszoljon az eddig feltett kérdésekre! Ha pedig nem ő, hanem fideszes sportoligarchák irányítják a magyar sportot és neki pedig semmilyen mozgástere nincsen, akkor "titkosan jelezzen nekünk (...) és majd segítünk megoldani ezt a helyzetet" – mondta Bárány Balázs.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Mit mondhatna ? Azt azért ne mondhatja, hogy igen, idióták és korrupt mocskos disznók vagyunk ! Pedig azok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.