Nagyon sokan a közszférában most úgy érezhetik, hogy Lázár János minapi bejelentésével kormány a torkukra tette a kést. Hetvenhárom olyan állami intézmény megszüntetéséről beszélt a miniszter, amelyben jelenleg közel 50 ezer állami alkalmazott dolgozik. Az olcsóbb állam álmát már a rendszerváltás hajnalán megfogalmazta Sárközy professzor, de minden olyan elképzelés, amely a közszféra alkalmazottainak létszámát érintette volna, eddig hamvába holt. Érvényesültek Parkinson törvényei: a hivatali bürokrácia kitermelte magának a feladatokat, miközben újabb és újabb feladatokat szülve terjeszkedett. Mára a négymillió magyar foglalkoztatottból egymilliónak az állam ad munkát. Egy OECD-tanulmány szerint ebben rekorderek vagyunk.

Forrás: stop.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Néhány éve megvalósult a hazugovics álma az ,,olcsóbb államról,, ezért gundoltak, majd száz háttér intézményt, aminek a fontosságát akkor se látta senki aki normális, most ugyanők szétverik ezeket horibilis ,,végkielégítésekkel,, megtámogatva, kérdezem ez nem-e a rablógazdálkodás amit a fütyisz folytat???
Toby
A gengszterrezsim minden bvételi nyereséget hivatalnokaira fordít, a polgárok életszínvonalának növelése helyett, ugyanis amíg a polgárok a megélhetési gondokkal vannak elfoglalva, addig sem törnek a hatalom ellen !
Akasztófavirágok !
magyarbakancs
Az állam soha nem olcsó.
Amennyiben a végrehajtó és a törvényhozó hatalmat tudják ellenőrizni.
Azért kell olcsó állam, hogy ne lehessen ellenőrizni a hatalmat.
Ez a diktatúra alapjai.
Amit jelenleg kezd lerakni az Orbán rezsim.
Lásd a gránit szilárdságú alaptörvényünk ismételt módosítása a terror veszély jogcímen.
Amennyiben az ellenzék ezt nem támogatja akkor a Fidesz szemében az ellenzék hazaáruló, és a terroristákkal van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.