Miro Cerar szlovén kormányfő a macedón-görög határ megerősítését javasolja az uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) segítségével, az Európai Bizottság támogatja az elképzelést – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

A szlovén kormányfő javaslata szerint az uniós tagországoknak pénzzel, technikával és személyzettel kellene támogatnia Macedóniát a Görögországgal közös határának biztosításában. A határőrizet megerősítésével napokon belül jelentősen csillapítani lehet a Törökország felől Görögországon keresztül érkező menekülthullámot – írta a lap beszámolója szerint Miro Cerar a tervet ismertető levelében.

Az Európai Bizottság támogatja a szlovén javaslatot, és szeretne a lehető leggyorsabban jogi lehetőséget teremteni a Frontex bevetésére az Európai Unión kívül, például Macedóniában.

Az uniós belügyminiszterek hétfői értekezletének margóján külön megbeszéléseket folytatnak majd a szlovén javaslatról – írta a Bild am Sonntag. A beszámoló szerint a német kormány egyelőre tanulmányozza a ljubljanai vezetés tervét.

A szlovén elképzelés alapján a menekülthullámmal érkező emberek Görögországban rekednének – írta a Bild am Sonntag, amelynek testvérlapja, a Bild című újság korábban már beszámolt egy hasonló tervről. Online kiadásában január 18-án megjelent cikke szerint a Brüsszelben, Berlinben és Bécsben formálódó válságkezelési tervek alapján az az egyik lehetséges "forgatókönyv", hogy a Frontex segítségével megerősítik a macedón-görög határt, ha Görögország nem tudja feltartóztatni a menekülthullámot.

Az új határigazgatási rendszert március közepén vezethetnék be, következménye pedig az lehet, hogy Görögország "mega-menekülttáborrá", az EU menekültelosztási és menekült-kitoloncolási központjává válik – írta a Bild, amely szerint az athéni vezetés cserébe pénzügyi támogatásra számíthatna.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Az Európai Bizottság támogatja a szlovén javaslatot, és szeretne a lehető leggyorsabban jogi lehetőséget teremteni a Frontex bevetésére az Európai Unión kívül, például Macedóniában."

Itt a lényeg.
1.Az eredetileg Orbántól jött ötletet azonnal elvetni
2. Mi az, hogy Macedónia ezt önállóan akarta véghezvinni, és határt zárt?
Azonnal Berlinből telefonon levisított macedón fejek szindróma.
3. Tehát "Frontex" katonákkal szép, jó, kivitelezhető terv, melyet támogatni kell.
Peller Anikó
Nem állítom, hogy itt az ideje. Már egy éve kellett volna. Körbe.
wagabund
@Peller Anikó: nálad a pont.

miért várnak? ott a drót, amit Orbán küldött, ha kell küldenek élőerőt is, és pik-pak otta kerítés.
wagabund
egy brüsszeli döntéshozó férfi az ágyban is ilyen teszetosza? szép komótosan levetkőzik, összehajtja a nadrágját, a zokniját visszafordítja, elmegy kezetmosni, kitépkedi a szőrt az orrából, és ha még ott a muff, akkor odaballag...akkor viszont az már alszik...

hát ezért megy itt ilyen szarul minden..

Orbán még időben kivágta a teszetosza miniszterét...most egy igazi gyorstüzelő van helyette.
(mármint a politikában)
Szókrakész
"egy brüsszeli döntéshozó férfi az ágyban is ilyen teszetosza? szép komótosan levetkőzik, összehajtja a nadrágját, a zokniját visszafordítja, elmegy kezetmosni, kitépkedi a szőrt az orrából, és ha még ott a muff, akkor odaballag...akkor viszont az már alszik..."

És ez a spontán, erőszakos, vad szex(kísérlet).
Képzeld milyen, ha előtte még udvarol, "pettingel", ...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.