Zsidók és keresztények a különbségekről nem megfeledkezve, egymást mélyebben megismerve érthetik meg igazán, hogy nagy és közös út áll előttük. Erről beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahetet lezáró zsidó-keresztény imaórán vasárnap este Budapesten.

Erdő Péter hangsúlyozta: Isten szándéka az egység, a világnak pedig szüksége van a zsidók és a keresztények közös kiállására, arra, hogy az "idősebb és ifjabb testvér" egymás felé forduljon és szeretetben találkozzon.

Erdő Péter: Nagy és közös út áll a zsidók és a keresztények előtt

Frölich Róbert országos főrabbi (Mazsihisz) kiemelte: a keresztények és a zsidók mostanáig imádkoztak, könyörögtek, de eljött az idő, hogy tegyenek is, hogy bizonyítsák is hitüket. "Eljött az idő, hogy ugyanúgy tegyünk szerte a világon, ahogy Ferenc pápa tett a római zsinagógában: átöleljük egymást, kezet fogjunk és elinduljunk egy új úton" – fogalmazott.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Én már annak is örülök, hogy Erdő pásztor előmerészkedett, mert amikor az a veszély fenyegette, hogy embercsempésznek nyilvánítják eltűnt mint a büdösség. Kár, hogy csak az után világosodott meg, miután Ferenc pápa felkereste a római zsinagógát.
Kamcsatka
Elnézést kérek, de én ateistaként erre már rég rájöttem.
lópicigáspár
És a mi lesz a muszlimokkal, a hindukkal, meg a tudja fene még kikkel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.