A Liga Szakszervezetek konföderáció rendkívüli elnökségi ülése lemondatta Gaskó Istvánt – a szakszervezeti vezető távozását több forrás is megerősítette az atv.hu-nak.

A lemondatás oka az atv.hu szerint bizalomvesztés, vagyis hogy Gaskó

felhatalmazás nélkül folytatott bértárgyalást a kormányzattal.

Egy másik informátor viszont úgy tudja, hogy Gaskó magától mondott le, nem pedig lemondatták.

A LIGA szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye határozottan cáfolja, hogy lemondatták volna Gaskót:

A valóság ezzel szemben az, hogy Gaskó István a tegnap kiadott sajtóközleményben megfogalmazott módon mondott le elnöki tisztségéről a LIGA Szakszervezetekben. A kormánnyal folytatott bértárgyalásra volt felhatalmazása, így a 2015. december 22-én megkötött megállapodást a LIGA Szakszervezetek nem vitatja. A LIGA ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán mielőbb egyezség születik a 2016. évi bérajánlásról.

Később Gaskó István is arról tájékoztatta közleményében a Propellert, miszerint maga jelentette be tisztségéről történő lemondását és azt is közölte, volt felhatalmazása a kormánnyal folytatott bértárgyalásra, így a 2015. december 22-én megkötött megállapodást a LIGA Szakszervezetek nem vitatja.

A közlés szerint a Liga elnöke a következő Liga Tanácson adja vissza mandátumát, annak a testületnek, amely megválasztotta e tisztségre. Gaskó István jelezte azt is, hogy hétfőtől nem él elnöki jogaival.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Végre. Én csak azon csodálkozom, amikor kiderültek a "szabálytalanságai", nem vették őrizetbe. Persze, ő orbánpárti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Mi tartott ilyen sokáig a dakotagördülő gaskónak?
human
@Horizont: Van felügyelő bizottsága az alapítványnak. Jogilag ez pipa. Vett is műszereket és segített betegeknek. Ez is pipa. Hogy az adományok nagy részét miért nem költi el azt is megmagyarázta. Amerikában is nyitottak irodát ez is igaz. Értem én a felháborodásod, de ha valami svindli van is, azt szépen bevédték.
human
@Horizont: Én nem haragszom. Nekem is sántít ez az egész, de ha megépíti a kórházat amire a milliárdokat gyűjti és nem lesz mutyi, túlárazás, akkor azt mondom, hogy alaptalan volt a bizalmatlanságom. Egyébként a fia is rákos volt és felgyógyult.
eszegfu
@human: @Horizont: Sajnos az alapitványoknak semmiféle "beszámolási" kötelezettsége sem az adóhivatal, sem a Cégbiróság felé nincs... max. valahol közzéteszik a költéseiket.
Elvileg a felügyelőbizottság tagjainak minden bizonylatot meg kellene néznie, de pl. én mint "adományozó" nem tudom láthatom, vagy sem. U.ugy, mint az egyházaknak, sportegyesületeknek (ha az össz. bevétel 10 %-át meghaladja a vállalkozási bevétel, mondjuk hirdetési molinó, vagy mezeken feltüntetett reklám, akkor más kategória...de erre ügyelnek!).
eszegfu
@Horizont: Hát mit mondjak!? Ilyen lényegre törően nem tudtam volna megfogalmazni az "ellenőrzés" kérdését!:)))
Gyuri Géderről
A kormány kinevezi és kancellár lesz a liga felett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.