Hivatali vesztegetés miatt 2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság gyorsított eljárásban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egy munkatársát, az ítélet nem jogerős – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vád szerint a 46 éves budapesti nő kormánytisztviselőként ellenszolgáltatás fejében, jogosulatlanul kért le adatokat a hivatal nyilvántartásából.

Az ügy előzményéről azt írták: a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársa úgynevezett megbízhatósági vizsgálat keretében egy fővárosi kávézóban – egy előre egyeztetett találkozón – arra kérte a későbbi vádlottat, hogy az MVH számítógépes adatbázisának segítségével állapítsa meg, egy elhunyt gazdálkodó tulajdonában lévő földterület után milyen összegű területalapú támogatás jár.

A nő 250 ezer forintot kért a jogosulatlan adatszolgáltatásért; a pénzt később megkapta, amikor a kért adatokat átadta. A készpénz átadását követően a vádlottat elfogták – írták.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, továbbá 5 évre eltiltotta a köztisztviselői hivatás gyakorlásától.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős – tették hozzá.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Egyébként pedig alighanem tök jó kis kirakatper ez a sztori...
este biztosan ezt fogja harsogni az M1.
Éljen Rákosi!
human
@pbalage: Hát igen. Ha nem egy Mészáros Lőrinc csinálja, akkor gyorsan elkapják a jogosulatlan adattal visszaélőket. A maffia kormány ismét nem tűrte a konkurenciát.
human
Szerintetek hány fideszes új földbirtokos élt hasonló módszerekkel a földmutyi alatt?
Toby
Azannyát ! Egy, azaz egy darabot megfogtak, nyilván a leghülyébbet, hogy a többit békénhagyják !
cs.n.
250 ezer bameg. Igazi nagyhalat kaptak el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.