Az ítélet felmentő rendelkezései, téves minősítés és törvénysértően enyhe büntetés miatt jelentett be fellebbezést a Hagyó Miklósra, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesére kiszabott büntetés súlyosbításáért Homonnai János ügyész a Kecskeméti Törvényszéken kedden, az ítélethirdetés végén.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze további 11 vádlott esetében szintén súlyosbításért fellebbez, míg 3 vádlott esetében 3 nap gondolkodási időt kért.

Az elmarasztalt vádlottak, köztük Hagyó Miklós felmentésért jelentettek be fellebbezést, a jelen lévő felmentett vádlottak tudomásul vették az ítéletet, a többieknek 3 nap áll rendelkezésükre arra, hogy reagáljanak az őket érintő határozatra.

Hivatali visszaélés bűntettében, valamint hűtlen kezelés bűntettében két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hagyó Miklóst első fokon a Kecskeméti Törvényszék.

Hadnagy Ibolya bírói tanácsa a per 15 vádlottja közül hatot különböző időtartamú felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, hárman pénzbüntetést kaptak, míg 6 embert felmentett az ellenük emelt vádak alól.

A törvényszék szerint a vádlottak nem bűnszervezetben követték el a terhükre rótt bűncselekményeket.

Az ítélet indoklásakor a BKV Zrt. által kötött kommunikációs szerződések kisebb részében a vádhatóság álláspontjával megegyezően állapította meg a szándékos károkozást a bíróság, többségükben azonban nem állapította meg vagyoni hátrány okozását a BKV Zrt.-nek.

A törvényszék a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt vádlottak esetében károkozás jogcímén összesen mintegy 100 millió forint megfizetését rendelte el. A vádhatóság szerint a vádlottak egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a BKV Zrt.-nek.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a tárgyalássorozat zárásaként bejelentette, hogy a fellebbezések miatt az ügyet felterjeszti a Szegedi Ítélőtáblára.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Már azt hittem enyhítésért fellebbez az ügyész. De rájöttem, hogy ez még nem a Quaestor vezér ítélete.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@human: Tegnap 18:07...Brilliáns :) 5/5*
human
@Hellcat: Sajnos nem áll messze a valóságtól.
wagabund
@human: 8.35..nos..

1. sima kézfogás üveges tekintettel
2. meleg kézrázás sokáig mosolyogva
3. szelfizünk
4. mélyen a szemedbe nézek, és az mondom: éljen a jogállam!

ezekből választhacc...
kukac50
Farkas Flóriánt kellene vizsgálni és eljárást indítani az ügyészségnek.
Talán az is fontosabb lenne,hogy a Fidesz lenyúlta azt a pénzt is amit 52 ezer lakás korszerűsítésére adott az unió, lakásonként 250 ezer forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Lázár János bejelentette régebben, hogy kölcsönként adják ezeket a pénzeket vissza kell fizetni.
Az is érdekesség,hogy az Olaf csalás elleni hivatala talál korrupciós ügyeket, akkor amikor a Magyar igazságszolgáltatás nem is foglalkozik azzal,hogy mit lopnak csalnak el az uniós forrásokból. Ez az igazságszolgáltatást is minősíti, és szégyellhetik magukat azért,hogy a Fidesz kiszolgálói ügyeiket elsikálják.
human
@wagabund: Köszönöm. Akkor 4-es színpad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.