A miniszterelnökséget vezető Lázár János októberben bejelentette: energiahatékonyság növelésére az EU nem ad magánszemélyeknek vissza nem térítendő támogatást, és elegendő forrás sem lenne rá. Ezzel szemben kiderült, hogy az Orbán-kormány által összeállított és Brüsszellel elfogadtatott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) nevesítve tartalmazza a lakosságnak szánt, otthon-korszerűsítési célú uniós pénzeket – írja a NOL.hu.

Jávor Benedek, a PM EP-képviselője rákérdezett az Európai Bizottságnál, hogy kezdeményezett-e módosítást a magyar kormány, illetve megfelel-e az elfogadott KEHOP céljainak az a kormányzati terv, hogy az energiahatékonysági támogatásokat kizárólag középületek felújítására fordítják. Corina Cretu regionális fejlesztési biztos mindkét kérdésre nemleges választ adott.

A KEHOP kimondottan a lakóépületek energiahatékonyságát javító felújításokat támogatja, és azt is rögzíti, hogy a program támogatásai segítségével legalább 50 ezer háztartás korszerűsítését kell elvégezni. A szóban forgó intézkedéshez tartozó támogatás indikatív összege 37,7 millió euró, ami lakásonként mintegy 225 ezer forint vissza nem térítendő támogatási hányadot jelentene.

Tehát ha Magyarország nem fog tudni legalább 50 ezer olyan háztartást felmutatni, ahol az uniós támogatás segítségével végezték el az energiahatékonysági korszerűsítést, akkor az erre kapott támogatást vissza kell fizetni. – olvasható a NOL.hu cikkében.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
@agnes200: ma 12:29
" orbán rokon vagy? Nem? Akkor neked nem lesz. :)"
Isten ments! Bottal sem piszkálnám meg a fajtáját.
kukac50
Lázár János erre a pénzre mondta,hogy vissza kell fizetni amikor rákérdeztek.
Kölcsönként adták volna,amikor az unió vissza nem térítendőnek adta 52 ezer lakás ajtó ablak cseréjére stb.lakásonként 250 ezer forintot.
Ez a Fidesz jól tud lopni csalni.
bakegya
Mért költötték volna azokra akik ebben az országban ingyen is DOLGOZNAK?...
mint ahogy az is csakkk itt törtlnhetett meg-AZOK A LEGGAZDAGABBAK AKIK EGYETLEN NAPOT SEM DOLGOZTAK BECSÜLETTEL!!!
silber13
@Hellcat: Nem furcsa, hogy a nagyszájú fidesznyikek milyen mély csendben lapítanak?
bakegya
@silber13: most iratják a vissza nem térítendő "mocskospénzeikre" a pályázatokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.