A Médiatanács hatáskör hiánya miatt érdemben nem vizsgálhatta, így elutasította azt a beadványt, amely sérelmezte, hogy az MTI OS szolgálata megtagadta a kérelmező sajtóközleményének közzétételét egy a 2015 szilveszterén Kölnben történtekről szóló videó kapcsán. – olvasható a Médiatanács oldalán.

Az MTI Országos Sajtószolgálata (OS) január 13-án megtagadta Szabó Szabolcs Az Együtt a Médiatanácshoz fordul az állami média újabb hírhamisítása miatt című sajtóközleményének kiadását, mert szerintük az sérti a közmédia jó hírnevét.

Az ügy előzménye, hogy a közmédia egy kétéves videót adott ki szilveszteri kölni felvételként.  A videó nem Kölnben készült szilveszterkor, hanem 2013-ban Kairóban a Tahrír téren, ahol egy holland turistát erőszakoltak meg.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Na most már teljesen elvesztem a NER-ben: az sérti a közmédia jó hírnevét, aki hamis bizonyítékot gyárt , ill. hoz forgalomba, vagy az aki ezt szóvá teszi???
Egyébként miért is van a Médiatanács???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Ami Koszisztánban ternészetes, azért nem jár bünti ! Amúgy sem tudnák kifizetni a csóró 79 milliárdból !
human
"mert szerintük az sérti a közmédia jó hírnevét"
Értem. Tehát az, hogy hírt hamisít a közmédia az nem sérti a jó (haha) hírnevét. De az, hogy valaki erre felhívja a figyelmet az igen. Fideszes logika, de már kezdjük megszokni.
human
@human: Horvát Andrásnál is azért tartottak házkutatást és foglalkák le a számítógépét, iratait, mert meg merte említeni, hogy a NAV vezetői áfacsalók vizsgálatát állítja le és a így évi 1000 milliárdtól is eleshet az államkassza. Közben újabb NAV-os vallott bíróságon 75 milliárdnyi nem kivizsgált áfacsalásról. De Vida Ildikónál furcsa mód nem volt házkutatni a rendőrség.
Desischado
Miért is ne csodálkozom? ezek is orbán zsebében vannak!
Toby
Az okés, ha nincs illetékesség és hatáskör elbírálni, de legalább megjelölték, hogy ki rendelkezik kellő illetékességgel és hatáskörrel ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.