Február végéig 5 évre szóló útfelújítási programot állítanak össze – mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: évente 1200 kilométert újítanak fel hazai költségvetésből.

Felidézte, hogy 2007-2013. között többnyire az új utak építése volt a jellemző, ezért nagy jelentősége van annak, hogy a kormány a magyar közút számára biztosítható új modellt engedélyezett, amelynek segítségével megállítják a vagyonvesztést és középtávon "utolérjük magunkat".

Tasó László elmondta, hogy az idei évtől 2020 végéig 400 milliárd forintot fordítanak az utak működtetésére, fenntartására, karbantartásra.

A felújítás során megújulnak az útpályák megújul, a munkálatok kiterjednek majd a vízelvezetésre, a burkolati jelek felfestésére, és szükség esetén a buszmegállókra is.

Az államtitkár hangsúlyozta, a magyar gazdaság olyan helyzetben van, hogy az ország hazai költségvetésből tud új utakat építeni, illetve felújítani, uniós forrásból pedig a már jóváhagyott programokat lehet megvalósítani.

Az idén elkezdődnek az ütemezett útfelújítások, és emellé a következő 3,5-4 évben 400 kilométer új utat építenek – tette hozzá.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
A kedves vezető megmondta, ne azt figyeljük amit mond, hanem amit cselekszik. Nos, nem vagyok biztos benne, hogy ez az öt éves terv meg is valósul. Erről a szocializmus jut eszembe,tehát az inditatás megvan, de ez mostanában (hatodik éve) párosul a ,,feneketlen zseb" projekttel...
human
@nevemnick: Azt nem mondta, hogy az 1 millió új munkahely megteremtésétől számított 5 évről van-e szó?
Toby
Itt az ideje felújítani a tokaji birtok aszfalt útját ! Meg a felcsúti 1 Km/1.7 milliárdos vízelvezető árkokat !
papa.49
5 év, honnan tudja a fütyi mi lesz 5 év múlva, igaz a terv egyszerű lenyúlni minden suskát amit lehet, oszt. jónapot!!!
namihami
Hát azt az utat, ami 2010-13 között épült (kb. 25-30km), azt nem lesz nehéz felújítani.
Ehhez még az újonnan létesült 1.000.000 munkahely idő- és részarányos része is elég lesz.
Igaz, ebből nem sokat fognak a "családoh" kaszálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.