Bűncselekmény hiányában felmentette a vörösiszap-per mind a tizenöt vádlottját első fokon a Veszprémi Törvényszék csütörtökön.

A bíróság a vádlottakat a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, a gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, továbbá a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének vádja alól is felmentette. A törvényszék szerint a 2010. október 4-én bekövetkezett katasztrófa oka "altalaj eredetű stabilitásvesztés" volt, ami miatt a töltés tönkrement.

Szabó Györgyi, a büntetőtanács elnöke az ítélet indoklásában azt hangsúlyozta, hogy a perben a Mal Zrt. "nem ül a vádlottak padján". A cég ellen indított polgári, közigazgatási és egyéb ügyek nem azonosak a büntetőeljárásban vizsgált objektív felelősséggel. A törvényszék személyek büntetőjogi felelősségét vizsgálta, így született meg a felmentő ítélet – hangsúlyozta.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Magyarország következmények nélküli ország. Amúgy az is megérnek pár cikket, hogy mi lett az oda szánt adományokkal. Bár ha ebben az országban még azt a pénzt is ellopják, amit a lopások felderítésére adott az EU, hát nem sok reményt látok, hogy bármit ki tudnak nyomozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szettevette
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy hol van ilyenkor Dr. Magyar György ügyvéd. Az elsők között volt, akik leutaztak (amikor még mindenkit sokkolt az egész), hogy képviseli az embereket. Ő ilyenkor mit csinál?
bretagne
Még jó, hogy a bíróság az eszénél volt és nem vezettette el vezetőszáron ezeket az embereket.
Bercifiu
@JAJMÁR: Az ember vásárol egy ingatlant, mindent megnéz, vagy megnézet szakemberekkel.
Itt az történt, hogy csak a hasznot várták, szartak a tettük következményeire.
JAJMÁR
@Bercifiu: 11:50 Igaz ez szinte minden téren ebben az országban. Aztán majd jön a tragédia :(
nemjoezigy
Köcsög fideSS-esek!
Most visszakaptáztok a sorstól, hogy mit jelent a poltpot féle ügyészség hozzá nem értése!
A pártirányítás=hozzá nem értés!
Mi, a Nép ezt kaptuk mindig a kettősmércés, pártirányításos ügyészségtől!
Egyedül az érintetteket és a hozzátartozóikat, (valamint a többieket, akiket kár ér, ezek után is ebben a következmények nélküli országban=hazánkban) sajnálom, hogy nem kaptak némi elégtételt.
De talán a másodfokon, harmadfokon, vagy Strasbourgban.
Ez a mostani döntés azért lett ilyen, mert 1. lehet, hogy valamelyik vádlott érintett, bűnös de nem lett megvádolva az ügyészség által, vagy 2. olyannal vádolták amiben nem bűnös.
Tehát nem a bíróság, hanem az orbáni, fideSS-kdnp által kézi-vezérelt ügyészség és a jogalkotók a hibásak!
jancsik68
Igazi bűnösök között vannak a település polgármestere is,mert semimlyen polgárvédelmi,katasztrófvédelmi tervvel nem rendelkztek,nem készittettek ilyen esetekre,pedig ez az ő feladatuk lenne,amit a megyei vezetőknek kellett volna ellenőrizni.Fejétő bűzlok a hal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.