Bulgária fővárosába utazik Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a kormányfő pénteken a magyar-bolgár kapcsolatok elmélyítéséről tárgyal kollégájával, Bojko Boriszovval, de az Európai Unió előtt álló legfontosabb kihívásokról, így a migrációs válságról is egyeztetnek majd. A két miniszterelnök ezután közös sajtónyilatkozatot tesz – fűzte hozzá Havasi Bertalan.

A szófiai látogatáson részt vesz Pintér Sándor belügyminiszter is.

Orbán Viktor a Magyar Rádiónak adott egyik januári interjújában kifejtette, hogy a migrációs válság miatt ki kell építeni egy újabb európai védelmi vonalat Bulgária és Görögország, valamint Macedónia és Görögország határán. Hangsúlyozta: Bulgáriát fel kell venni a schengeni övezetbe, "mert jól harcoltak, és minden szerződéses kötelezettségüket teljesítették".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jól harcolnak a bolgárok... Alakul a fegyverbarátság...
Kutyuska
A bolgároknál most divat az olajszőkítés?
világlátó
Miután ők messze mögöttünk kullognak, azaz mi az utolsó előttiek vagyunk, ott most jól kihúzhatjuk magunkat.Ugye Orbán Viktor?
karma1
@világlátó: A kerti torpe mellett orban egy Gulliver, valoban... Azert orban helyebe en nem mondanam meg az Unionak, hogy kit vegyen fel, es kit ne Schengenbe, hiszen mar az o labai is kifele kalimpalnak ebbol az ovezetbol... Ha en meg bolgar lennek, nem kernek egy ilyen ketes diktatorka tamogatasabol, mert ugy jarnek, mint amikor Pepita Ofelianak elkezdett hizelegni Piszkos Fred, a kapitany... (Amikor Mr Piszkos elkezdett udvarolni Pepita muvesznonek, akkor a "Na mi ujsag, Wagner ur?" legenysege teljesen elfordult a muveszno-kapitanytol...)
Akivel eddig orban szorosabbra fuzte a baratsagat, az az - altalaban diktator-hajlamu - egyed nemsokara megbukott, elhalalozott...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.