Egy 2012-es hangfelvételt hozott nyilvánosságra első korrupcióinfóján az LMP. A felvételen Szekszárd jelenlegi polgármestere magyarázza, hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere, hogyan házalnak az előre lezsírozott projektekkel a bennfentes cégek – számol be az Index.

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője korrupcióinfó néven indított csütörtökön előadássorozatot.

A pénzeket a legtöbb esetben vagy rossz célokra használták fel, vagy egy külön erre a célra felépített, maffiaszerű hálózaton keresztül egyszerűen ellopták. A kormány által emlegetett közös sikerekben tehát nagyrészt csak a Fidesz és gazdasági hátországa osztozott, míg a magyar adófizetők és vállalkozások kimaradtak ebből

- mondta ma a politikus.

Hadházy szerint a rosszul felhasznált források eredményeként kontraszelekció alakul ki a gazdaságban. Nem a saját lábukon megállni tudó vállalkozások, a jó termékeket és szolgáltatásokat kínálók élnek meg, hanem a mutyizók, a törleszkedők, akik egyébként életképtelenek lennének.

A kormányzati kapcsolatokkal működő cégek tevékenységére bizonyítékot is szolgáltatott a szekszárdi politikus. Hadházy egy 2012-ben rögzített hangfelvételt mutatott be, amelyen a város fideszes vezetői magyarázzák el a közbeszerzések működését. ( Meghallgatható itt. )

A szekszárdi önkormányzat képviselői, köztük a város jelenlegi polgármestere, Ács Rezső az egyik óvodaberuházás kapcsán arról beszélnek, hogy az uniós pályázatokon természetes a túlárazás, mert így még a 15 százalékos önrészt sem kell végül kifizetnie az önkormányzatoknak.

Az Index megkereste Ács Rezsőt is, hogy valóban mondta-e az idézett mondatokat, illetve ha igen, milyen tapasztalatok mondatták ezt vele. Egyelőre nem kaptak választ.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az egész Fidesz egy korrupt csapat !
Jól összejöttek, ezek nem Nokiás dobozba, de kamionnal lopják, lopták szét
az országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Az a baj, hogy a trafikmutyi működése is egy hangfelvétellel lett bizonyítva. A hatóságok viszont nem állapítottak meg semmilyen visszaélést, korrupciót. Itt arról bizonyosodhatunk meg, hogy Orbán haverjai biztos nyertesek és ha nem velük végeztetne egy önkormányzat egy munkát, akkor nem fognak pályázatot nyerni hozzá. Az is kiderül, hogy túlárazással dolgoznak. De ahogy nyilvánvaló volt, hogy a trafik mutyinál előre tudták a nyerteseket és mégsem találtak felelőst itt sem fog történni semmi. Ebben következetesek lesznek, hogy egyértelműen a nép tudomására hozzák, hogy minden ellenállás, feljelentés felesleges. Ők diktálnak, és ha lopni akarnak, akkor lopnak.
Desischado
@human: Sajnos, egyet kell értenem veled. Ha az embereknek elegük lenne, akkor radikális lépés kellene. De amíg mindenki közömbös, addig semmi sem fog történni. Bár él bennem a remény, hogy előbb utóbb a sok mocsok elborítja őket! Azt viszont én sem értem, hogy Hadházy miért várt ilyen sokáig?
Yoda69
@human: .
Nem is varok mast a fideSSes korrupt ugyeszsegtol. Szerintem az LMP sem fuz hozza remenyeket. De nem is errol szol a dolog. Minden honapban nyilvanossagra hoznak egy BIZONYITOTT korrupciot a valasztasokig, Szerintem az otlet jo, lehet karakter gyilkolni a fideSSt. A lenyeg hogy napirenden kell tartani a korrupciot. Csak ezzel lehet megszoritani a maffia-kormanyt. Persze ezzel egyidoben a demokratikus oldalnak fel kell epulnie, es alternativat mutatni a valasztoknak. Nem lesz egyszeru menet ekkora media ellenszelben.
human
@Desischado: A maffia kormányt a választások előtt kell támadni. Ha korán jönnek elő a bizonyítékok, akkor a választásokra már elfelejtik az emberek, mi történt.
Yoda69
@Desischado: 2 honapja tett feljelentest ez ugyben a rendorsegen, azonban elutasitottak. Utana a NAV-hoz fordult, de erdemben ok sem foglalztak az uggyel. Mi mast tehetett volna meg? A korrupt maffia allam igy vedi onmagat.
Szeparepa2
Na akkor itt a vége hazaáruló fosztogató parazita rablóbanda! Viktátor takarodj a retkes kurva anyádba és vidd az összes csicskádat.. de nem túl messzire CSAK ÉLETFOGYTIG FEGYHÁZBA!!!
szaboria1
Rezsi Szilárd már megint megszólalt. Már a kövér fejével nem tud rendesen gondolkozni. Szerinte csalás a felvétel.
Szókrakész
Gyurcsány:
Hazudtunk reggel, délben este.

Fidesz:
Loptunk reggel délben este.

Öröm ilyen országban élni. Csupa hazafik, akik az életünkről döntenek.
Desischado
@human: Maximálisan egyetértünk. Ütni kell a vasat, amíg meleg, nem szabad leállni!
human
@Desischado: Mint a jó kovács. Ha korán veszi ki a vasat a tűzből abból soha nem lesz kard.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...