Versenyképes tudást és hazafiasságot kell adni a felnövekvő nemzedékeknek – hangsúlyozta egy csütörtöki budapesti fórumon az emberi erőforrások minisztere.

Aki az egész világon mindenütt otthon van, a sehova nem tartozik – jelentette ki a Pesterzsébeti Polgári Esték rendezvényén, megjegyezve, hogy negyedszázadon keresztül Magyarország volt a térség egyetlen olyan volt kommunista állama, ahol a hit- és az erkölcstan nem kapott helyet az oktatásban.

A miniszter kifejtette: a magyar felsőoktatás mára anyagilag pluszba került, a tartozásoknál nagyobbak a megtakarítások, "most jön a minőségi munka, a tartalmi munka", mondta a tanárképzés fejlesztéséről.

Balog: Versenyképes tudást és hazafiasságot kell adni a fiataloknak

Megjegyezte: az utóbbi három esztendőben pedagógusbér-emelésre fordított 234 milliárd forint egyik eredménye az, hogy vannak már olyanok, akik a felsőoktatásból középiskolai tanárnak mennek a magasabb jövedelem miatt.

A szocialista kormányok idején több száz vidéki kisiskolát zártak be, és e pedagógusok bére késhetett, ma már csak azokban az intézményekben fejezik be az oktatást, amelyekre a helyiek nem tartanak igényt – jegyezte meg.

Mint mondta, a 21. században ugyanazért többet kell dolgozni, mint korábban, ez pedig több tanulást, jobb teljesítményt és színvonalemelést jelent; ebben a rendszerben a pedagógus feladata az, hogy "úgy adja át a tudást, hogy kedvet ébresszen a még többre".

Balog Zoltán hangsúlyozta: az a cél, hogy legyenek erősebbek a családok és a helyi közösségek, ezen keresztül pedig maga az ország. Hozzátette: stabil gazdaság és erős ország nélkül Magyarország hangja a migránsválság során "feleannyit nem ért volna", mint így, hiszen egy adóságban fuldokló országgal "könnyebben lehet szórakozni".

A migrációról szólva a miniszter kiemelte, segítőkésznek kell lennünk, de legalább ilyen erős "az államnak az a kötelessége, hogy megvédje a saját közösségét", eldöntve ennek során azt is, milyen feladatokat tud felvállalni, és melyeket nem. Mindenkinek a vallását tiszteletben tartjuk, de ezt várjuk el másoktól – jelentette ki, hozzátéve, "a legfontosabb eldönteni, hogy mit kell tolerálni, és mit nem szabad tolerálni".

Mintegy kétszáz főnyi hallgatósága előtt a miniszter arról beszélt: Európától azt várják, hogy tegyen rendet a Közel-Keleten, és így az ott élők szülőföldjükön maradhassanak, ehhez pedig helyben kell majd segítséget nyújtani.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A hazafiasság ott kezdődik, hogy az ország érdekében munkálkodni. Hogy az ország pénzét az ország jólétére, fellendítésére fordítani.
Aki mindez ellen dolgozik, saját érdekét, saját gazdagodását, saját hatalmi terveinek építgetését végzi, miközben az ország súlyos gondokkal küszködik -- annak mi a neve...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
@bush: A zsák mindig megtalálja a foltját!
vonotok
Hogy egy pap, hogy lehet ennyire " sötét "???
Szókrakész
Ők hogy adhatnak hazafiasságot, mikor ők maguk nem azok.
Azt nem adni-kapni kell, hanem érezni.
De egy olyan fideszvilágban, ahol a magyar a saját hazájában nem tud megélni, még az alapvetőket se tudja megteremteni magának és családjának, az nem is fogja hazájának érezni Magyarországot.
Itt csak az idős nemzedék marad hazafi, de minden törvényetekkel, lopásaitokkal, privatizációitokkal, nyugdíjlenyúlással, kórházreformotokkal azon vagytok, hogy ők is minél előbb kihaljanak.
justhpeter
"Versenyképes tudást és hazafiasságot kell adni a felnövekvő nemzedékeknek"

Ennek az emberminiszternek elmentek otthonról. Jelenleg az a probléma, hogy krétát sem tudnak adni meg budipapírt, fizetésről nem is beszélve. Lassan kezd erősödni az a gyanúm, hogy szegény Balog azt sem tudja hol van. Valaki világosítsa már fel végre, hogy a büszke Orbanisztánban van és nem a halódó nyugaton. Jellemző, hogy ebben az országban egy ilyen figura miniszter lehet.
Toby
@papa.49: Jó, hát akkor oroszul próbálom megértetni baloggal: Tü durak !
papa.49
@Toby: Szerintem meg csak abból értene ha valaki lekenne neki egy méretes maflást, na talán akkor rájönne azzal egy árva bitjével, hogy valami nincs rendben)))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.