Vona Gábor a Jobbik évadnyitó rendezvényén bejelentette, hogy pártja 2016-ban nemzeti konzultációba kezdenek. A kérdések és a témák még nem kristályosodtak ki, de egészen biztosan szó lesz benne egészségügyi és oktatási kérdésekről – számol be a hvg.hu

"Ha konzultálni akar a Fidesz, hát most megkapják" -- mondta a pártelnök, aki szerint a kormánypárt minden lépését a nemzeti konzultációval legitimálja. Csakhogy a Jobbik-elnök szerint értelmetlen kérdésekkel és válaszokkal manipulálnak, és a konzultáció ebben a formában nem más, mint felesleges pénzpazarlás.

Vona: saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni

Vona elmondása szerint azért jutottak a Jobbikban erre az ötletre, mert azt látják, a Fidesz teljesen ellehetetlenítette a népszavazásokat.

"Saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni" – vázolta Vona Gábor a tervet. Többször elmondta, hogy 2018-ban kormányt fognak váltani, de addig is igyekeznek "ellenzékből kormányozni."

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Horizont: A jobbiktol ne varj csodat, az a fideSS torzszulottje.
Nagy a pofaja vononak, de azert csak besorakozik orban moge. Abban is biztos vagyok, hogy a terrortorveny is at fog menni,mert megvesznek nhany jobbikost kilora.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
John J. Dunbar
@John J. Dunbar: [Folytatás]
Mi történik akkor, ha Orbán (hiszen kétség sem férhet hozzá, ő szeretne addigra az államfő lenni), a gondosan megkreált, szükséghelyzet keltésén alapuló, teljhatalmi kísérlete során valamiért mégiscsak kipottyan az "aranytrónusból"?
Mi következhet ezután, egy olyan szoros dramaturgiájú eseménysorban, mely mint egy hólavinaként görgeti magával előre a benne rekedteket?
Képes lehet ekkor már a józan ész, a racionalitás befolyásolni az önmagunk generálta folyamatokat? Aligha!
.
Gondoljunk bele ismét: mi történik, ha Orbán kihullik trónusából? Vagyis egyben a hadsereg legfőbb vezetője esik ki - miközben a hadsereg minden értelemben (jogi, gyakorlati, hatalmi) élesítve van, helyzetbe került?
.
Lassan elérek mondandóm egyik lényegéhez. Talán többen is olvastak a különféle szélsőséges szervezetek és például a TEK kapcsolatáról.
index.hu/belfold/2015/06/15/naci_vagyok_vallalom_vona_meg_a_baratom/
Ugyanis Orbán ennyire nem ura a helyzetnek! (Ne feledjük, anno a pretoriánusok voltak a legelszántabb császárválasztók, s egyben császárgyilkosok!) A hadseregen belül is érdemes lenne alaposabban megvizsgálni a szélsőséges áramlatok támogatottságát.
.
Szóval miben bízhat mégis a Jobbik?
.
Mondjuk egy katonai puccsban.
.
A folyamatosan félresikló magyar jogrend alapján kivitelezhető lenne?
.
Vajon meglépnék?
.
Kérem, gondolkozzanak!
kamazuka
@Horizont: Szerintem Gabeszéknak nem kell erőlködniük.Fölösleges!
Esélytelenek!
kamazuka
@Horizont: Amúgy volna esélyük,csak ahhoz kellene egy kis kakaó.De ahogyan én látom az alapfelállástól ahogyan a me ellenzéki szerepet vállalókat látom,ők sem tudnak elszakadni.
Az nagyon gáz sugallatú,ha azt mondják,MI majd máshogyan,majd más lesz.
Ezzel azt a benyomást keltik,hogy az eddigi időszak semmitérő volt.
Az élet zajlik,az évek múlnak,és azt létjuk,hogy a politika elvesztegeti a drága időnket.
Mert ez történik.

Ide,azt gondolom szemléletváltás kell!
A mutogatásról le kell szokni.
Felejteni az elmút nyóc az elmút megint nyóc évet.Az elmútt 16 évet.
16 év elvesztegetett idő.Még két ilyen és vége az életünknek,és utána megkő halni.

Új szemlélet kell!
kamazuka
@Horizont: Annyira azért nem sarkítanám.A gond az,hogy nem csak pártjának,de a sok köztisztletben álló agyoniskolázott közéleti emberkének sem akaródzik az új szemlélet.
Azt,hogy ki nyer a következő megmérettetésen 80 %-os pontossággal e pillanatban talán én tudnám megjósolni,nem tévedtem 90% pontossággal.Erre akár fogadni is mernék.
De mivel ez itt nem bukk makker iroda,így a tényekre vonatkoztatva,velük is csak többen vagyunk!
crow0131
Nem lesz térdre kényszerítés. Tökéletesen együttműködnek a parlamentben.
kamazuka
@Horizont: A fidesz esélyeit nem a statisztikáik határozzák meg,hanem az hogy a dilettánsokat hogyan tudják kizárni soraikból.

Mit mondott a fürtös vöcsök?
Eljön a kánaán!
Ééééééés, eljött?

Esetleg egy szűk körnek.

De nekik nagyon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.