A Fidesz és a KDNP arra vár választ, hová tűnt az a mintegy 900 millió forint, amelyet Gyurcsány Ferenc az érdekeltségébe tartozó vállalaton keresztül hengergumizó cége értékesítésével szerzett.

Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő, aki a Fidesz és a KDNP véleményét ismertette hétfői sajtótájékoztatóján, azt mondta: erős hiányérzetük támadt olvasva Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatát.

Felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc vállalata a közelmúltban hamincszoros áron eladta a hengergumizással foglalkozó cégben meglévő többségi részesedést, és ezért majdnem egymilliárd forintot kapott. Az ellenzéki politikus sajtónyilatkozata szerint ugyanakkor ezt az összeget osztalékként kívánta felvenni – mondta Hollik István.

A Fidesz és a KDNP arra vár választ, hová tűnt a vételár, ugyanis a politikus vagyonnyilatkozatában ez az összeg semmilyen formában nem szerepel. Az is érdekes, hogyan "kaszálhatott" ekkorát a DK-elnöke, de ha már így történt, az adás-vétel után hová tűnt ez az összeg – jegyezte meg Hollik István.

Az ügyletet tipikus Gyurcsány Ferenc-féle privatizációs mutyinak nevezte, aki közvetett állami hitelfelvétellel, közel 30 millióért szerezte meg a céget.

Kérdésre a kormánypárti képviselő azt mondta: a magyarországi vagyonnyilatkozatok rendszere az egyik legszigorúbb az unió tagországain belül, és ez a forma véleménye szerint megfelelő. Felidézte, hogy a közelmúltban módosították a vagyonnyilatkozatok rendjét, és nemcsak képviselőknek, hanem a hozzátartozóknak is le kell adniuk ilyen dokumentumot. Az ebben szereplő adatokat a hatóságok ellenőrizhetik – jelezte, hozzátéve: érdemi kritikát, amely megfontolásra méltó lenne, nem hallott, de ezzel együtt minden javaslatra nyitottak.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
asszem ebből megint bukta lesz,narancsosok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Fideszesek a 2015 év bevallásáról van szó nem a 2016-ról. Már orvosi eset lett nálatok a Gyurcsány fóbia.
RonaGyuri
@szaboria1: Ugyan már miért is számítana, egyébként is magukból indultak ki!
A patás ördög egyik cége eladta az egyik érdekeltségét, ők meg az ő zsebébe keresik a pénzt!
Dr plágium
Először keressék meg a lenyúlt eus, és egyéb közpénzeket a saját berkeikben...aztán lehet ugatni, vagy elásni magukat.
szaboria1
Több hírportálon is nevetség tárgya lett a fideszes mert még azt sem tudja miként kell bevallani a 2015-ös évet.
nezelodo
Ez az ájtatos keresztény jó lenne ha végigolvasná az összes érintett vagyonnyilatkozatát, és ha már nem csiklandozza a röhögés a párttársai bevallásait olvasva, akkor meséljen. Esetleg a mangalicamilliárdokat is áttekinthetné, vagy a barackmagos ügyleteit, az áfacsalásokat a disznóhúsnál (kik is az ilyen csalásgyanús tevékenységet folytató cégek tulajdonosai?), vagy a ledes rokonok ügyeit, és a végtelenségig sorolhatná aki ismeri őket. Aztán ha megteremtette az egyensúlyt, menjenek feljelentést tenni, ahogy ők cinikusan javasolni szokták.
kukac50
Engem Mészáros Lőrinc,Lázár János,Rogán Antal, és Szíjártó vagyonosodása jobban érdekel mint Gyurcsány pénze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.