"Helyettes államtitkár: szükség van civil szervezetekre" – robbantotta a hírbombát az MTI annak kapcsán, hogy a civil szervezetek "tevékenységének fontosságáról" beszélt a nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szekszárdon, ahol a megfelelő Tolna megyei civil szervezetek képviselőinek adott át elismeréseket.

Fülöp Attila a Vármegyeházán, a Tolna megyei civilek napján hangoztatta: ezek a szervezetek jelentik a visszacsatolást a kormány számára, és több esetben azt a tájékoztatást is ők adják meg, amelyet a kormányzat szeretne eljuttatni az állampolgárokhoz.

Mint megnyugtatott, a civil szervezeteknek fontos szerepük lehet a családpolitika megvalósításában is; szavai szerint ha a családalapítás alapvető kérdései nem kapnak olyan hangsúlyt a civil közösségekben, mint amilyet kaptak az elmúlt időszakban, akkor kevésbé lennének hatékonyak a családpolitikai intézkedések.

Az elmúlt időszakban a "civil" szó sokszor más köntösben is megjelent – jegyezte meg, hozzátéve, hogy "objektíven nézve" tevékenységüket, látható, hogy 48 százalékuk valamilyen közösség építését, 35 százalékuk pedig rászorulók védelmét tűzi ki célul az egészségügy vagy a szociális ellátás területén. Jelentős az önkéntesek aránya is, Tolnában például egyetlen civil szervezeti foglalkoztatottra öt önkéntes segítő jut – mondta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." – mondta a helyettes államtitkár, pedig közéjük is lövethetett volna..."
Hát persze, ha látta volna Anyukáját / Apukáját az elsö sorban...Barom !
justhpeter
Gyakorolta a hablatyot, lehet holnap vizsgázik belőle.
Toby
Na most, persze a cöf-re meg a birkamenetre gondolt Ővadbaromsága !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.