Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke azt kéri, hogy tartsák tiszteletben a bírák függetlenségét.

Handó Tünde a közelmúltban komoly médiavisszhangot kiváltó bírósági ügyekkel kapcsolatban tartott keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette:

kérem a többi hatalmi ág képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a bírói függetlenséget és bízzanak a bírói felelősségben!

Kérdésre válaszolva közölte: a megjelent véleményekből csak arra tud következtetni, hogy nem eléggé érthető az ítélkezés és a bírósági eljárás menete.

A bíróságoknak és vezetőiknek oda kell figyelniük a véleményekre, meg kell próbálniuk a bíróságok működését érthetőbbé tenni – mondta Handó Tünde.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@Toby: semmit,ez is bandatag-méghozzá a anikóka jószolgálati barátnéja-és a tákolmány áttolója BRÜSSELBEN , a SZájer elvált feleslege.
Arról mért kussol a vezír,hol az a pénz amit a károsultak megsegítésére az együttérző polgárok adakoztak-az is megérne egy szófosást,kinek kamatozik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
@prime777: Egyetértek Veled. Az első mondatom az volt amikor láttam a nyilatkozatát, hogy Vikitől megkapta az ukázt, játssza el a függetlent. Ezek tényleg azt hiszik, hogy mindenkinek annyi esze van ebben az országban, mint az ő híveiknek?
bakegya
@JAJMÁR: ahol a TUDOMÁNY(gyakorlatilag bármilyen okból)nem vállalja fel még elvileg sem a lényegbevágó dolgok ismereteinek publikációját- ot ahol a hagyományok sem védik már az életszerü élet megélésének lehetőségét -ezzt lehetne még rétegeltebben értelmezni-de okafogyott mert pl a paraszti kultúra mint olyan már nincs is,ott nincs nép nemzeti közösségi tudat de még identitás tudat is csakkk feltételekkel-miről beszélhetnénk.A PEJORATÍV JELZŐK-VÉLEMÉNYEM SZERINT A TÖRTÉNELMI MULTUNK ÁTPOLITIZÁLT EMBERI SORSÁBAN FELLELHETŐK-még gyakorinak is mondhatók-habár egyre eltünőben az a nemzedék.EZT HASZNÁLJA ELLENÜNKRE EZ A SZEMÉT BANDA.
Ezek a visszaállamosított családi életbe is beletaposások-az eladósodás...nem sorolom,mert nálad is jelen vannak a kollektív rálátásnak a tulajdonságai.
VÉLEMÉNYEM AZ HOGY EZEKET SOKAT SEGÍTI AZ A MINIMÁLIS SZELLEMI IGÉNYSZINT,AMIT AZ ANYAGI LÉT IS KEMÉNYEN BEKORLÁTOZ, NYILVÁNVALÓ.
(a nagybetüs szószedet nálam kiemelést jelez)
JAJMÁR
@bakegya: Igen, ismerem a nagybetűs írás jelentését nálad :) Persze, igazad van. Azt tenném csak hozzá, hogy nem a tudomány, hanem a szerteágazó tudományok képviselői akik nem szólnak, amikor kellene és amikor még lehetne, ahol a nemzet valódi elitje is hallgat, ott már tényleg baj van, és ennek nem feltétlenül csak a kormány az oka. Egyetértek Veled.
bencemacska
@JAJMÁR: Kiállt a bírók mellett? Kérdezd meg a 62 éves korukban kényszernyugdíjazott bírákat! Nekik tudható be, hogy : "úgy működtek, ahogy kell."
Az ő hivatalát azért hozták létre, hogy az általuk kitalált módon szabaduljanak meg a nekik nem tetsző, önálló bíróktól. A legfelsőbb bíróságot azért nevezték át Kúriává, hogy baka Andrásnak felmondhassanak. ( "2014. jún. 2. - Baka András, a Legfelsőbb Bíróság (LB) volt elnöke májusban pert nyert a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán.")

Handó Tünde nem hülye - életútja is bizonyítja - tudja a szakmáját is. Sőt még a barátait sem felejti el. Vannak elvei is, de azok nyilvánvalóan egybeesnek a baráti köre elveivel!
OV ugyanúgy nem hülye. Ha hülye lenne, nem tudna bennünket az orrunknál fogva vezetni!

A történelem összes zsarnoka lángész volt, de ez nem kisebbíti a gazemberségüket!
JAJMÁR
@bencemacska: 15:37 Tudom, persze, hogy nem hülyék! (De az nem lehet, hogy ennyi emberben ne legyen lelkiismeret) Csak szeretném hinni, hogy ilyesmi nem lehetséges, és előbb-utóbb némelyiknél felébred, optimistán nézve sokuknál. Pesszimistán pedig valószínű, hogy igazatok van, és nincs ami felébredjen :(
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 20:33
Az, hogy az első 4 éves ciklusuk után kaptak kétharmadot, nagyon nagy önbizalmat adott nekik! Mind felmászott az uborka fára, mi meg még fölhelyeztük a cölöp tetejére a teknőst is , kétszer!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.