Közzétette kedden Donal Tusk, az Európai Tanács elnöke a brit kormánnyal folytatott tárgyalássorozat nyomán eddig összeállt javaslatcsomagot az uniós szabályozási reformtervekről.

David Cameron brit miniszterelnök kijelentette: elfogadása esetén a javaslatcsomag jelentős változásokat eredményez Nagy-Britannia és az Európai Unió viszonyrendszerében.

A javaslatcsomag csökkenteni fogja az uniós állampolgárok (migráns munkavállalók) által elérhető szociális szolgáltatások körét.

Az MTI tájékoztatása szerint a brit kormány például – a szövegtervezetből következtethetően – a brit EU-tagságról tervezett népszavazás után haladéktalanul alkalmazhatja a "vészféknek" nevezett szigorításokat, amelyek alapján négyévi nagy-britanniai munkaviszony után lehetne csak igénybe venni a munkavállaláshoz kötődő szociális juttatások teljes körét.

Az Euractiv.com arról tudósít, hogy nagyobb hatáskörhöz jutnak a tagállamok, például a tagállamok 55%-ának lehetősége lesz arra, hogy megállítson vagy megváltoztasson bizonyos készülő uniós szabályokat.

Február 18-19-én az állam- és kormányfők is megtárgyalják a csomagot, majd júniusban a brit népszavazáson már a közös csomagról szavazhatnak a brit választók. Várhatóan arra a kérdésre kell válaszolniuk, hogy a kialkudott reformok fényében az unió tagjai kívánnak-e maradni.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Az 55%-t nem magyarázza, hogy kik lennének azok?
Egyedüliként is vétózhat valaki, vagy 55% kell legyen?
Ha már 55 %-nak vétójoga lenne, akkor ez nem a miniEU az EU-ban állapot lenne?

Ha én kint dolgozok, nem éri el a 4 évet az idő, attól ez még beleszámít az összeurópai nyugdíjidőmbe? Vagy az se járna, lyuk támad a nyugdíjévekben?
Evidens, hogy a Visegrádi Négyek ezt ellenzik.
Diszkrimináció lenne.
De ez viszont vice versa működjön!
Akkor a Németben, Hollandiában dolgozó angol se kapjon addig semmit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Eriksson: Amit először terveztek és egész Európára akarták kiterjeszteni, az sokkal rombolóbb.
Csak most nem jött össze.
De ami késik nem múlik. Gondolják ők.
Eriksson
@Szókrakész: Az a hír járja, hogy a magyarok és a lengyelek különös kegyben részesülnek Angliában, mert legtöbbjük szeret és tud is dolgozni. A szankció azok ellen irányulna inkább, akik az ingyen megélhetésért mennének a tagállamokból. Mert igaz, hogy Angliának jó bevételei vannak, de elsősorban a már meglévő, bennszülött megélhetésieket kell eltartaniuk, akiknek őshazája a gazdaságuk alapjait biztosítja.
karma1
@Szókrakész: Most meg Cameron meg orban egymas vallara borulnak, es dicsergetik egymast (persze kozben magukat meg jobban), hogy milyen f@szan kitalaltak ezt a dolgot...

A vicc az egeszben az, hogy Anglia valoban gond nelkul le tudna valni az EU-rol, viszont ha a lengyeleket es a magyarokat kiuldozi ezzel a megszoritassal az orszagabol, akkor az angol gazdasag osszeomlik, mert a legerosebb termelo, produktiv es persze szurkeallomany is a lengyelek es altalunk vannak kepviselve az angol gazdasagban.

orban most meg csak hehereszik, de nem tudom, mit fog csinalni, ha egyszerre allit haza 1 millio kinti munkavallalo, aki eddig meg igy is hozta a hasznot es a penzt a magyar gazdasagnak, mert tobb szazmillio dollart kuldtek haza az itthon maradt csaladtagoknak, kivaltva az eltunt magyar szocialis halot.

Abban a pillanatban vege orbannak, hogy a meglevo tobbszazezer munkanelkuli melle hirtelen kap meg egymilliot, akiknek nemcsak munkahelyet, de mindenfele szolgaltatast is kell nyujtaniuk.

Dehat aki hulye, az haljon meg, de legalabb egye meg azt, amit fozott..
Eriksson
@karma1: Akiknek van kinn munkájuk, azok nem fognak hazajönni, akiknek meg nincs, azok nincsenek millióan. De igaza is van Cameronnak: Aki dolgozni akar azt fogadják, aki meg nem, az ne tartsa a markát még az otthoniakért is.
kamazuka
Értem az írást,de mitörténik akkor ha a kinti szociális ellátás akkor is elérhető lesz a migránsoknak ha az ellenkezőjéről döntenek?

Akkor az adtunk a szarosszánknak egy pofont és benyeltük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.