A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szolidaritás kész a többi vasutas szakszervezettel közös sztrájk meghirdetésére, amennyiben a MÁV-csoportnál a bértárgyalások nem vezetnek eredményre – közölte a VDSzSz Szolidaritás kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a MÁV-csoportnál kollektív munkaügyi vitában érintett VDSzSz Szolidaritás társasági választmányai együttes ülésükön tarthatatlannak ítélték, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mi több, csökkenjen.

A szakszervezeti tájékoztatás szerint a munkavállalói oldal 5 százalék alanyi jogú alapbérfejlesztést, 2,7 százalék differenciált bérfejlesztést, valamint középtávú megállapodást követel a kiszámítható vasutas életpálya és az egyes vasúti munkakörökben kialakult kritikus létszámhiány mérséklése érdekében.

A VDSzSz Szolidaritás közleményében emlékeztetett: a kollektív munkaügyi vita korábbi fordulóin a vasutas szakszervezetek jelezték, a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak annak érdekében, hogy tagjaik számára az általuk követelt bérnövekedést, a munkakörülményeket, a foglalkoztatási biztonságukat, továbbá a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását elérjék.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Sín Pistik !
Azonnal felvenni a kapcsololatot a pedagógus "elégedettekkel" ...és közös erővel !

Az Erő legyen veletek...jön a húsvét, jön a nyúl, a csürhének alkonyul !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Toby: Pont ezt akartam en is irni. A tanaroknak es a vasutasoknak most ossze kellene fogni. Sot csatlakozhatnank hozzajuk a tuzoltok, a nyugdijasok, a taxisok, az egyetemistak, a korhazi apolok es orvosok, a munkanelkuliek, a kozmunkasok es minden olyan tarsadalmi reteg akiket az orban rezsim kulon kulon megszopatott es egymas ellen forditott.
"Itt az ido, most vagy soha"
papa.49
@Toby: Jó a versike, bár már látnám))))))))))
emkekacs
@Yoda69: ha ez mind létre jön,orbán bevezeti a kijárási tilalmat és terrortámadást csinál.
Yoda69
@emkekacs: Egyenlore meg nem teheti meg a parlament felhatalmazasa nelkul, bar nekem nincs ketsegem afelol hogy at fog menni a torvenytervezet a szavazason.
Toby
@papa.49: Még én gondolom így, de azért vagyun jópáran !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.