Többen is jelentkeztek már a cibakházi polgármesteri hivatal felhívására, amelyben lakosok segítségét kérték, hogy magáningatlanokra helyezhessenek ki önkormányzati tulajdonú térfigyelő kamerákat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település vezetője az MTI-vel.

Hegyes Zoltán (független) polgármester elmondta: jelenleg Cibakházán 32 térfigyelő kamera működik, ezek számát két év alatt szeretnék megduplázni. A berendezések felszerelése óta, néhány év alatt ugyanis a felére csökkent a bűncselekmények száma a településen.

A lakosokat azért keresték meg, mert a kamerák villanyoszlopokra kihelyezése érdekében zajló engedélyeztetési eljárás rendkívül bonyolult és hosszadalmas, akár egy évig is eltarthat – tette hozzá.

Kiemelte, hogy a kamerák magánportákon – például házak homlokzatán, udvari épületen – való felszerelésével az érintett lakosok is jól járnak: bár ők fizetik a működtetés évi néhány száz forintos költségét, az éjjellátó kamerák a saját ingatlanjukat is megfigyelik. Ráadásul nem kell a berendezések beszerzésével és telepítésével járó több tízezer forintos költséget állniuk – jegyezte meg.

A polgármester kitért arra, hogy a felhívás kedvező fogadtatásra talált a lakosok körében, többen is jelezték, hogy élni kívánnak a lehetőséggel. A jelentkezőket folyamatosan regisztrálják, és a rendőrséggel egyeztetve döntenek arról, kinek az ingatlanjára kerül majd kamera.

Hegyes Zoltán kérdésre válaszolva elmondta: az idei költségvetés elkészülte után dől el, hogy ebben az évben hány kamerát tudnak majd vásárolni. A meglévő 32-ből 24 kamerát a Belügyminisztériumtól kapott tízmillió forintból, a többit saját forrásból vették korábban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.