Megvan, hol landolt a 470 milliós agrár-weboldal ára?

A Demokratikus Koalíciónak a hét elején jutott eszébe, hogy feljelenti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) egy még be sem élesített honlap miatt, amelyre a szervezet félmilliárd forintot költött. A párt szerint egy ilyen beruházás legfeljebb 10-20 millió forintba kerülhetne, és nem 470 millióba, vagyis – vonták le a következtetést – „a honlap minimum tízszeresen túl lett árazva”.

Gyurcsány Ferencék Győrffy Balázstól, a kamara fideszes elnökétől kérdezik, hogy „kinek a bankszámláján landolt a félmilliárd forint?”.

A Blikk most felfedezett egy méretes furcsaságot Győrffy Balázs pénzügyei körül: Ő ugyanis 190,6 millió forintos tartozást vallott be nyilatkozatában, amelyet szinte érthetetlen, hogyan tud törleszteni.

A fideszes csodaképviselő 500 ezres fizetésből kétmilliós törlesztőt fizet?

Győrffy képviselői va­gyon­nyilatkozatában feltüntetett jövedelmei a törlesztőrészlet töredékére elegendőek. Győrffy képviselői fizetése nettó 507 ezer forint, ehhez havi 30 ezer forintnyi őstermelői bevétel járul. Ezt egészíti ki a tavaly kapott 197 ezer forintos agrártámogatása, amely havi szinten 16 ezer forinttal járulhat hozzá a törlesztésekhez.

Ehhez még hozzáadhatjuk az újonnan szerzett földjei után járó havi 790 ezer forintnyi területalapú támogatást, valamint az árverési földek után a jelen állás szerint havi 85 ezer forintnyi bérleti díjat. Ez összesen 1 millió 428 ezer forint bevétel havonta.

Nem kevés egy átlagembernek, de a törlesztőrészlet egy ekkora hitelnél a lehető legkedvezőbb kondíciókkal számolva is (1,95 százalékos kamat a földárverésen elnyert földekre, 4 százalék a többire) 2 millió 173 ezer forint lenne, mégpedig húszéves futamidő esetén – írja a lap.

Egy ilyen törlesztő esetén pedig minimum nettó 3 millió 621 ezer forint igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie az adósnak egy 2014-es jegybanki rendelet szerint.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Figyeld csak: "... földjei után járó havi 790 ezer forintnyi területalapú támogatást,..."

Havi 790.000 HUF.-os...támogatás, lehgalább tudja, hogy merre taláhatók a "földjei", vagy elég csak a bank címét és a számlaszámot ismernie ?

Polt-bűnpártoló felakadt szemöldökű péter, mi a lóf@szt csinál, számolja az asszony MNB-s havi millióit ?
A Cosa Nostra bejelentkezett már tanulmányútra, a gengszterhordához ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Csodak pediglen nincsenek, csak jol kell tudni lopni
human
@Yoda69: Azért úgy könnyű, hogy tudod egy egész kormányzat támogat a lopásban.
Yoda69
@human: Nem lesz ez orokke igy. Elobb utobb buknak, aztan remelem lesz elszamoltatas. Itt van is miert.
kukac50
Polt Péternek lenne tennivalója az ügyben! Persze a NAV is téli álmot alszik amikor ilyen esetekről beszélünk.
eugen4402
Badarságokat beszéltek. Hazugság és lopás az új 2010-ben átdolgozott Tízparancsolatban már csak akkor minősül bűnnek, ha azt olyan ember követi el, aki nem tagja az OVBK -nak. (Ha a Baráti Kör tagja vagy, akkor erénynek számít, és plusz jutalomra is számíthatsz...)
human
Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene, de ha egy héten belül átírja a vagyonnyilatkozatát, akkor nem lesz vizsgálat.
A személyi jövedelemadónál is van hasonló tudtommal. Utólag bevallhatsz egy elmaradt jövedelmet, csak itt ha előbb jön rá a hatóság, akkor 5 évre visszamenőleg átbogarásszák a jövedelmedet. Úgyhogy a kettős mérce megáll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.