Fizetésképtelen cégeket vett át egy kecskeméti férfi, majd a társaságok nevében fiktív számlákat állított ki. A nála tartott házkutatáskor egy nejlonszatyorból 500 darab kiállított számla került elő. Az ügyben negyvenhét gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a pénzügyi nyomozók – olvasható a BAON.hu-n.

A NAV szerint 26 fizetésképtelen helyzetben lévő gazdasági társaságot vett át. A nyomozás szálait tovább göngyölítve egy olyan cégtemetőre derült fény, amelynek tevékenysége nem merült ki a cégek átvételében. A férfi a megszerzett, jellemzően korlátolt felelősségű társaságok nevében fiktív számlákat állított ki és azokat jutalékért értékesítette.

Az is kiderült, hogy nem egyedül dolgozott, hatan nem csak a saját cégének vásárolt számlát, hanem további vállalkozóknak is terítette azokat. A számlákat felhasználók összesen 631 millió forinttal csökkentették áfafizetési kötelezettségüket.

- A férfi a számlákon a megrendelők igénye szerint bármit feltüntetett. Előkerültek pályázatírásról, óvodaépítésről, tojásról, könyvkötésről, autószerelésről szóló valótlan számlák, de volt olyan is, mely művészeti tevékenységről szólt. Például két Pest megyei színész az általuk eljátszott szerep elszámolásához használt fel számlagyárostól vásárolt számlát.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ez a fazon sem tudta a receptet, hogy kell elkerülni az ilyen hírekben való szereplést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.