A Demokratikus Koalíció szerint az "Orbán-kormány oktatáspolitikájának egyértelmű bukása elhozta az első vezéráldozatot is", Czunyiné Bertalan Judit távozása a köznevelésért felelős államtitkári posztról ugyanakkor csak "bútorcsere a kuplerájban".

Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke szombaton, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere napközben bejelentette, Palkovics László felsőoktatási államtitkár a jövőben oktatási államtitkárként dolgozik tovább és átveszi a közoktatásért felelős feladatokat Czunyiné Bertalan Judittól, aki a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.

A DK politikusa hangsúlyozta, "mindenki tudja, hogy a közoktatás tönkretételéért nem egy államtitkár a hibás", hanem "az a miniszterelnök, aki mindig mindent jobban tud mindenkinél, és képes a legkárosabb döntéseket is végigvinni a teljes szakma tiltakozása ellenére is". "A fideszes kevesek tetszőlegesen cserélgethetőek Orbán sakktábláján, ez azonban csak a változás díszletére elég az elárult sokaknak szánt színjátékban" – fogalmazott Niedermüller Péter, aki szerint az Orbán-kormány elárulta a fiatalokat az oktatás tönkretételével, "ezért pedig nem holmi államtitkárok, hanem Orbán Viktor a felelős".

Az ellenzéki párt vezetője kiemelte továbbá, hogy a DK "meg fogja szüntetni a Kliket, vissza fogja adni az iskolák önállóságát és a szabad tankönyvválasztást, tehermentesíteni fogja a tanárokat és diákokat, továbbá fokozatosan emelni fogja a tanárok bérét".

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.