A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint a "közoktatás teljes csődjéért, a pénznyelőként működő Klik, a tanszabadság felszámolásáért Orbán Viktor a felelős", ezért személycserék nem oldják meg a közoktatás problémáit.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere napközben bejelentette, Palkovics László felsőoktatási államtitkár a jövőben oktatási államtitkárként dolgozik tovább, átveszi a közoktatási államtitkári feladatokat Czunyiné Bertalan Judittól, aki a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.

"Czunyiné Bertalan Judit távozása semmit nem old meg a közoktatás problémáiból, ahogy nem oldott meg Hoffmann Rózsa és Marekné Pintér Aranka távozása sem" – fogalmazott a Liberálisok politikusa, aki szerint a teljes közoktatási rendszerrel van probléma, "amelynek lezüllesztésében ők csak a végrehajtó szerepet töltötték be".

Kiemelte, hatévnyi kormányzás után hiába mutogat Orbán Viktor még mindig hátrafelé, "a közoktatás terén már nem lehet elmúlt nyolcévezni". A miniszterelnök ugyanis "egy átideologizált, egyre rosszabbul teljesítő monstrumot épített ki, amelyben a diák, a szülő, a pedagógus és az intézményvezetők is rosszul érzik magukat" – fejtette ki Bősz Anett.

Hozzátette: Czunyiné Bertalan Judit távozásával a rendszer nem változik, "amire garancia, hogy az a Palkovics László lép a leköszönő államtitkár helyére, akinek nevéhez a felsőoktatási autonómia felszámolása fűződik, aki a bérükkel elégedetlen oktatóknak másodállást javasolt".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A klikket orban hozta letre, igy orban az egyszemelyes feeOs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.