A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Fidesz oktatáspolitikája veszélyezteti a gyerekek jövőjét, ezért pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Orbán Viktor kormányfő a hibás, ami miatt le kellene mondaniuk.

Erőss Gábor, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Balog Zoltán napközben bejelentette, Palkovics László felsőoktatási államtitkár a jövőben oktatási államtitkárként dolgozik tovább, átveszi a közoktatási államtitkári feladatokat Czunyiné Bertalan Judittól, aki a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.

A PM politikusa pártja követeléseként fogalmazta meg a Klik megszüntetését és a tanszabadság helyreállítását, valamint a 18 éves korig tartó tankötelezettség helyreállítását.

"Pedagógusok, diákok, szülők és nagyszülők, szakmai és szakszervezetek, szakiskolai közösségek tiltakoztak petícióval, és vonultak utcára, hogy elmondják: az oktatást mély válságba taszította az Orbán-rezsim" – fogalmazott Erőss Gábor, aki szerint a Fidesz célja a totális ellenőrzés, de közben "még a krétát sem tudja biztosítani".

Kiemelte azt is, "magolás helyett készségfejlesztésre; fölösleges adminisztrálás, ideológiai kontroll és használhatatlan kísérleti tankönyvek helyett pedig tanszabadságra lenne szükség".

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.