Az LMP szerint az államtitkárok "csereberéje" nem jelent megoldást a közoktatás problémáira.

 Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője arra reagált, hogy Palkovics László felsőoktatási államtitkár a jövőben oktatási államtitkárként dolgozik tovább, átveszi a köznevelési államtitkári feladatokat Czunyiné Bertalan Judittól, aki a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.

Az LMP politikusa szerint a Fidesz-KDNP az "összeomlás szélére kormányozta az oktatási rendszert", és ebből a szempontból "édeskevés a végrehajtásért felelős államtitkárt lecserélni". A kormány ugyanis "elvett évi 200 milliárd forintot az iskolarendszer működtetéséből, szélsőségesen centralizálta a fenntartást, megszüntette a szereplők beleszólását az oktatásba, a pedagógusok és diákok terheit jelentősen növelte, taníthatatlanná tette az alaptantervet és pocsék minőségű tankönyveket kényszerített mindenkire" – fejtette ki.

Ikotity István hozzátette: mindezek miatt fokozatosan romlik a diákok teljesítménye a nemzetközi összehasonlításokban, "a szülők és pedagógusok teljesen jogosan csaptak az elmúlt hetekben az asztalra". Az LMP azt követeli, hogy a kormány látszatintézkedések helyett foglalkozzon a harmadával csökkentett oktatási kassza visszapótlásával, továbbá ne csak korrigálja, hanem az oktatás összes szereplőjével közösen alapjaiban gondolja át a közoktatást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.