A köznevelésben a gyermekek az elsők, nem a pártok, nem az államtitkárok és nem is a pedagógusokra rátelepedő hergelők – reagált a Fidesz országgyűlési frakciója szombaton az ellenzéki pártok oktatással kapcsolatos nyilatkozataira.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere előzőleg bejelentette: Palkovics László felsőoktatási államtitkár a jövőben oktatási államtitkárként dolgozik tovább, átveszi a köznevelési államtitkári feladatokat Czunyiné Bertalan Judittól, aki a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként. Az intézkedést valamennyi parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki párt indokoltnak, de a közoktatás problémáinak megoldására elégtelennek nevezte.

A Fidesz-frakció közleménye szerint "akik ma a pedagógusokat politikai célokra használják, kormányzásuk alatt csökkentették a fizetésüket, több száz iskolát zártak be, több ezer pedagógust tettek utcára, és a liberálisok oktatásukkal lerontották a diákok teljesítményét".

Mint írták, a lehető legszélesebb párbeszéd kezdődött a pedagógusokkal, hogy velük együtt csökkentsék a bürokratikus terheket, javítsák az iskolák működését, és versenyképesebb tudást biztosítsanak a gyermekeknek.

A közleményben felidézték, hogy a polgári kormány 50 százalékos béremelést hajt végre a pedagógusoknál, amire eddig 234 milliárd forintot fordított, országszerte felújítják az iskolákat, csökkentik a szülők terheit is. A rendszerváltás óta soha annyi gyermek nem részesült ingyenes tankönyvellátásban és ingyenes étkeztetésben, mint most – jelezték.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ha csak ő egyedül lenne alkalmatlan, de AZ EGÉSZ ÁLLAMAPPARÁTUS ALKALMATLAN A FELADATAIK ELVÉGZÉSÉRE!!!CSAK ENNYI A BAJ!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@papa.49: Nálunk meg ebben a hidegben a felsősök kimennek tornázni melegítőben az udvarra, de ha 3 osztálynak van egyszerre órája, akkor van amelyik lépcsőzik. Nos, ez a mozgás tornaórán mondjuk két matek meg egy magyar óra után...
Toby
@enslaved: A sakkban ezt hívják tisztáldozatnak, a portás Józsi bá' azért mégsem felelhet, balog humanoid is makulátlan, valahonnét alább kellett kicsípni valakit, Cz(S)unyinéval már korábban is voltak gondok az amatőr megnyilatkozásai okán.
enslaved
@Toby: Ez így van a mindenkori hatalomnál: Nagyon fentről nem lehet bukni, kellenek az alsósok...
Yoda69
Nem cunyine az alkalmatlan, hanem a fideSS. O csak elviszi a balhet.
glorianna
@papa.49: Egyszerű matek lett volna pedig a kiszámolása annak, mi kell a mindennapos tesihez. Például a "klasszikus" 16 osztállyal működő (8 évfolyamon 2-2 párhuzamos osztály) iskola, ezekben van 1, azaz egy darab tornaterem, legfeljebb 2 öltöző, zuhanyzó leginkább egy sem. A 16 osztálynak egy héten van összesen 80 testnevelésórája, ez feltételez legalább 3 tesitanárt (egy talán van is), legalább további 2 tornatermet, legalább további 4 öltözőt és legkevesebb 25-30 zuhanyfülkét, akkor esetleg belefér a 80 tesióra abba a 35-40-be, amennyit a gyerekek hetente az iskolában töltenek (igen, nagyjából ennyi, 8-ra mennek - ha nincs nulladik óra - és 4-ig vannak benn, az napi 8 óra, heti 40). Ismereteim szerint sehol az országban nincs olyan 16 tantermes iskola (más se), ahol a fentiek meglennének.
papa.49
@glorianna: Szakszerű volt az eszmefuttatásod, kár hogy nem veszik a fiúk figyelembe az ész szerűséget, csak az ,,eszme,, a fontos, de akik irtóznak a számoktól azoknak nehéz megmagyarázni miért nem működik a dolog...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.