Az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint rendszerjellegű változásra van szükség, az ország jelenlegi vezetői ugyanis olyan társadalomban gondolkodnak, amelyet minden szinten irányítani tudnak. 

Hiller István – korábbi oktatási és kulturális miniszter – a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesületnek az oktatás helyzetét megvitató szombati budapesti rendezvényén arról beszélt, szerinte nem véletlen, hogy a közoktatási törvényt köznevelésire változtatták, mert az a lényege: "mi nevelünk titeket, mi mondjuk meg a normákat".

Az történik, amit a törvényben megfogalmaztak, ezért is szükséges a változtatás – mondta az ellenzéki politikus.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint minden a "vezértől" függ, a jelenlegi "klikes" rendszer addig marad, amíg az politikai cél. Arra a hírre reagálva, hogy Czunyiné Bertalan Judit távozik a köznevelési államtitkári posztról, azt mondta, hogy ezzel semmi nem fog változni.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nemcsak az oktatással, hanem az egész közszférával baj van. A tiltakozások kiváltó okairól szólva arról beszélt, hogy a tanárok a saját bőrükön érzik a közoktatási rendszer problémáit, a szülök pedig felháborodtak, hogy mennyire leterhelik gyermekeiket. Ez most összeért, és ehhez kellett még a miskolci Herman Ottó Gimnázium levele is – mondta.

Szüdi János közoktatási szakértő, több baloldali kormány államtitkára azt mondta, hogy amíg az iskolák nem kapják vissza jogi személyiségüket, addig nem lesz érdemi változás. Szavai szerint ma az iskolákban azt kell oktatni, amit a hatalom jónak tart, így a hatalom az iskolákon keresztül eljut minden családba. Az országnak el kellene jutnia addig, hogy a jelenlegi út nem vezet sehova – fogalmazott.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hiller azert ertelmezhetne jobban is, hogy miket mond: nem rendszerJELLEGU, hanem rendszerSZINTU valtozasokra van szukseg, mert a ketto nem ugyanaz...

Az egesz oktatast rendszer SZINTEN kell megvaltoztatni, ami azt jelenti, hogy az egeszet a legaljatol a fejebubjaig meg kell valtoztatni, mert ha csak egy-ket "alkatreszt" cserelnek ki, nem az egesz Klik-rendszert epitik le, akkor addig itt a budos eletben nem tortenik semmi sem...

Attol, hogy a butorokat kicserelik, de a kurvakat nem,egy kupleraj sem fog jobban mukodni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.