Díszdoktorává avatta Plácido Domingót a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a világhírű spanyol tenor a doctor honoris causa címet igazoló oklevelet és az intézmény professzori karához tartozást jelképező talárt vasárnap vette át a baranyai megyeszékhelyen.

Az egyetem szenátusának ünnepi ülésén elhangzott indoklás szerint a PTE a kitüntetéssel elismeri Plácido Domingo művészi nagyságát, páratlan életművét és megköszöni a városért tett szolgálatát. Különösen azt, hogy elvállalta a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökségét.

Pécsnek kiemelkedő szerepe van az európai történelem őrzésében, etnikai és vallási toleranciáról is szóló, "a határtalan város" szlogenjének pedig minden település számára fontosnak kellene lennie most, amikor erős vallási és etnikai intoleranciával találkozunk – mondta az operaénekes székfoglaló beszédében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alzheimer Fauna
Remélem, szóltak neki, hogy - még ha szereti is Adyt/Kodályt - a Fölszállott a pávát ott ne énekelje!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@sokanvagyunk: Nem ő kérte, hanem az a hibbant csúti vigyorgó!
silber13
Igaz, "nem csinált semmit"! Csak az egész rendezvénysorozathoz " mindössze" a nevét adta,, egy jobb, igazi kulturális ügyért. És az ő neve nagyságrendekkel többet jelent a világon ,mint némely nagypofájú hazánkfiáé!
levarosbukta
@silber13: Biztosan nem piripízért adta azt a jól csengő nevét. Mióta meghalt Pavarotti biztos nem fut úgy a szekér ezért minden piszlicsáré vackot elvállal.
silber13
@levarosbukta: Ők hároman a tenorok világának non plusz ultrái voltak, külön külön, megy együttesen is. Ha jól tudom, nagyobb rivalizálás sosem volt közöttük, nem keresztezték egymás útját Szerintem Domingonak de Carrerasnak is tele van az előjegyzési naptára jó néhány évre.. Azért egy fövédnökslg nem volt piszlicsáré dolog Egyszóval nem kell őt, őket félteni!
justhpeter
Nagyon jó hogy idejött, a fideSS-kdnp látott "fehérek közt egy európait" Bízom benne, hogy az értelmesebb része fel tudta fogni az Európától való távolságuk mértékét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.