A franciák öt év alatt 1000 kilométernyi útburkolatra telepítenek napelemet, ami 5 millió ember energiaszükségletét elégíti ki. Úgy tűnik, amíg idehaza többnyire csak a hanyatló nyugat ópiumaként gondolnak a napenergiára – mert éjszaka nem süt a Nap, ugye – addig Franciaországban már megint mindent másként csinálnak. A francia Környezetvédelmi és Energiagazdálkodási Ügynökség bejelentette: 5 év alatt 1000 kilométernyi utat szerelnek fel napelemekkel – írja a Carscoops.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: nemkati
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@eugen4402: Vajon hogy néz ki egy kátyu egy ilyen autópályán? :)
nemkati
L. Simon, most nézd meg, mi van a popsimon - mondják a franciák.
eugen4402
Küszöbön áll a Még Nagyobb Francia Forradalom. Tél végén nem az órákat állítják át, hanem a Napot, folyamatos üzemre, és elárasztják Európát filléres energiával. Ide vezet a nyakló nélküli hanyatlás..!
nemkati
@eugen4402: Vajon hogy néz ki egy kátyu egy ilyen autópályán? :)
eugen4402
@nemkati: Szerintem belehajtás esetén látványosan szikrázik, mindenesetre megrázó élmény lehet. Ez csak fikció, mert arra az ezer kilométeres szakaszra nem engedik ráhajtani a harckocsikat, hogy feltörjék a drága burkolatot...:-)
nemjoezigy
Áder Úr(?) ehhez mit szól?
Vagy ez nem a környezetvédelem része? (csak a tömjén keresztényúrihobbi vadászata?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.