A keleti nyitásként emlegett külgazdasági offenzíva teljesen eredménytelen maradt. A körbeudvarolt diktatúrák és féldiktatúrák pedig most egymás után zuhannak mély válságba. Nagy dolgok történnek most a világgazdaságban, például egy csomó ország éppen felfordulni készül, de legalábbis nagy bajban van. Főleg olyanok, amelyeket korábban körülrajongtak a külföldi befektetők, mivel éveken keresztül nagy növekedést mutattak fel. Most viszont gyorsan láthatóvá vált, hogy ez a növekedés nem volt fenntartható, vagy a magas olaj- és nyersanyagárakon, vagy az olcsó dollárkamatokon állt az egész – vagy pedig, Kína esetében, egyszerűen csak nem lehetett örökké tartani a túlfűtött gazdaság eszeveszett növekedési ütemét. Közös pont a most különféle mélységű válságba csúszott országok között, hogy a magyar gazdaságdiplomácia mérhetetlen politikai tőkét fektetett abba, hogy fellendítse a kereskedelmi kapcsolatokat velük. Különösen a szavak terén.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
hát kérem alásan ezt beszopta az ország...összerugja a port az unióval...a nyugattal...benyal a keletnek...erre azok bedőlnek...ja kérem a kolduláshoz is kell valamennyi inteligencia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.