Eddig 91 milliárd forintot mostak tisztára az állami Stabilitás Megtakarítási Számlán. A kormány két éve indította el az SMSZ (Stabilitás Megtakarítási Számla) nevű, pénzmosás-legalizáló projektet, aminek a célja az, hogy minél többen hozzanak haza külföldön tartott tőkét, ami akár feketegazdaságból is származhat. Ilyen számlát bárki nyithat, aki legalább 5 millió forintot el tud helyezni rajta, amit magyar állampapírokba fektetnek. Ekkor a betett pénz egyből legálissá válik. Eredetileg 5 évig kellett a számlán pénzt tartani, és ha valaki feltörte, akkor a 16 százalék feletti részre be kellett fizetni az adót. Aztán 2015 közepén könnyítettek: egy év után már fel lehet törni, és 10 százalékra csökken a büntetőadó. A Blochamps vezetője, Karagich István tavaly nyáron azt mondta, főleg a belföldi fekete- és szürkegazdaságbeli megtakarítók vehetik igénybe az SMSZ-t, de a kifehérítés után megfordulhat a pénz iránya, és a belföldi adóigazolás megszerzése után sokan inkább...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Egy tisztességes bűnöző töprengéseiből:
"Mióta törvények védik a gazembereket, azóta lopni sincs kedvem."
human
Újabb és újabb kedvezmények az adócsalóknak. Ilyenkor érzi magát hülyének aki rendesen adózik. Minek, ha csalással szerzett vagyonomat kedvezőbben adóztatja a kormány.
verum
Egy tisztességes bűnöző töprengéseiből:
"Mióta törvények védik a gazembereket, azóta lopni sincs kedvem."
nemjoezigy
Ez minősíti az orbán rezsimet.
Qrva gazdagok, csaltak, loptak és most még legalizálja is ez a mocskos kormány.
Ennek a kontrasztja: propeller.hu/itthon/3190501-ezeknel-van-aram-ezek-jol-elnek?all#c1532564
Hahó kdnp, milliárdosok! Ez a XXl. századi emberbarátság, szolidaritás, keresztényi szeretet?
Mit szólna Jézus? És mit mond az Isten?
Jó ezek költői kérdések, csak ilyen háttérrel, hogyan lehet elvárni az Isten hívést?
karma1
@verum: Nagyon jo!!! Lehet, hogy eppen ez lett volna a celjuk? (A kerdes koltoi, persze, tudom, hogy csak a csalad - maffia - javara alapitottak ezt a ceget...)

Szegyelljek a pofajukat, de nagyon melyen...
Kulonben hogy halad lazarjanko nagy projektje, amiben a mellet verte, hogy o majd elintezi , hogy a svajci bankok kiadjak a szamlatulajdonosok szemelyi adatait... Tan csak nem dugaba dolt a dolog, es ezert voltak kenytelenek csinalni egy ilyen kocos -ketes penzmosodat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.