Az MSZP szerint életidegen, mindenféle realitástól mentes, nélkülözi a háttérszámításokat jelenlegi formájában a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely ugyanolyan csapdává válhat, mint az első Orbán-kormány által engedélyezett devizahitelezés.

Korózs Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azzal indokolt, hogy komoly büntetések kapcsolódnak a csokhoz, azok később kolonccá válhatnak a családoknak.

Emlékeztetett arra, hogy a jegybanki alapkamat ötszörösét kell fizetnie annak, aki nem tudja teljesíteni a vállalt gyerekszámot, vagy elválik.

A szocialista politikus elmondta, hogy ma száz házasságból hatvan válással végződik, és a csok három gyerek után járó megemelt 10 plusz 10 millió forintos összege sem fogja egyben tartani a családokat.

Korózs Lajos kijelentette: az MSZP támogat minden otthonteremtési támogatást, de a jelenlegi rendszernek nem látják a részleteit.

Az országgyűlési képviselő azt vélelmezte, hogy rohamosan megnő a papíron házasságot, élettársi kapcsolatot létesítők száma, illetve sok jómódú befektetési céllal vásárol majd ingatlant. Szerinte már most megjelent az ingatlanspekuláció, csak meg kell nézni az elmúlt egy hónapban az ingatlanárak emelkedését.

Az MSZP-s politikus azon véleményének is hangot adott, néhány évig meglendül a gyerekszám, de hosszabb távon nem születik több gyerek. Hozzátette: az egyébként is vállalni szándékozott gyerekek hamarabb születnek meg.

Korózs Lajos úgy értékelt: az igazán rászorulóknak nem fog segíteni a program.

A szocialista képviselő azt kérte, gondolja meg a kormány, kiknek segít, ezért szociális bérlakásépítési programot, illetve olyan támogatást javasolt, amely a legrosszabb helyzetben lévőknek segít, hogy megtartsák a jelenlegi ingatlanjukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.