„Minden lehetőséget meg kell vizsgálni”. Ezt válaszolta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár egy sajtótájékoztatóan arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e a Fidesz előrehozott választás szervezésében – írja az atv.hu.

Az előrehozott választás gondolata hetek óta foglalkoztatja a közéletet, először Ujhelyi István szocialista EP-képviselő vetette fel, hogy fideszes információi szerint ez a forgatókönyv is az asztalon van. Az előre hozott választás lehetőségéről azután kezdtek ismét többet beszélni, hogy Rogán Antal belengette, ha a Parlament nem szavaz teljhatalmat a Fidesznek, vagyis nem fogadja el a terrorvészhelyzetes alkotmánymódosítást, akkor a párt ismét az emberekhez fordul. Mivel az alaptörvény módosításáról nem lehet népszavazást tartani, ezt sokan úgy értelmezték, hogy Rogán előrehozott választással fenyeget.

Emlékezetes, hogy a kormány január 12-én még "nyilvánvaló ostobaságnak" nevezte a felvetést. Alig négy hét alatt jutottunk el tehát a határozott "nem"-től a határozott "talán"-ig.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Szókrakész: énszerintem meg pont azért akarnak előrehozottat, mert most még biztosnak látszik a siker egy újabb 4 évre.
Merthátugyebár melyik párt(ok) nyerhetnének a jelen helyzetben a fidesz ellenében?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
2020-ig dől a lé az EU-ból. Addig egy kincsesbánya ez az ország (nekik).
justhpeter
Támogatom az előre hozott választást, hamarabb véget ér a NER.
human
Tehát ha jól értem jogszerűen csak előrehozott választással és fideszes 2/3-os győzelemmel tudnák úgy módosítani az alkotmányt, hogy a fidesz bármikor különleges állapotot hirdethessen ki. Kezd izgalmas lenni a történet.
Desischado
Én nem bánnék egy korai népszavazást. Ha szerencsénk van, talán megszabadulunk végre a rablóbandától!
Hari
Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. A megszokott taktikázás beindult.
libellle
@pbalage: tegnap 13:51 Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy 2020-ban vége az EU-s támogatásoknak. Igy addig még rengeteg pénzt lehet lopni és 2020 után " Utánam a vizözön"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.