A tranzakciós illeték bevezetése miatt megszűnik az utolsó ténylegesen ingyen számlacsomag Magyarországon, mivel a K&H felmondja a zéró csomagot használó ügyfeleivel a szerződéseket – írja a Pénzcentrum.

Az értékesítést már korábban megszüntették, de a korábbi szerződéseket csak most mondják fel. Sokkal kedvezőtlenebb körülmények között bankolhatnak majd az érintett ügyfelek, hiszen az eddig ingyenes bankolás akár havi 100 forintba is kerülhet átlagos használat mellett. A Pénzcentrum szerint a cserébe ajánlott számlacsomagok átlagosak, de érdemes más bankok ajánlatait is megnézni.

A lap emlékeztet, hogy számos más baknál is volt hasonló ingyenes lehetőség, de

a tranzakciós illeték bevezetésével és megemelésével viszont ezek a számlák jelentősen megdrágultak, a pénzintézeteknek veszteséget termeltek. (...) A díjemeléseket viszont az esetek többségében a jegybank elmarasztalta, sőt emiatt több mint 1,2 milliárd forintra büntette a pénzintézeteket. Ezután a bankok inkább a régi, jól bevált számlák megszüntetését választották, az új számlacsomagokban pedig már a szabályoknak megfelelően hárítják át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket.

A tranzakciós illetékkel kapcsolatban egyébként Varga Mihály 2013-ban még azzal nyugtatott:

"Nem számolok azzal, hogy a továbbhárítás megtörténik, a bankok között ugyanis komoly verseny van."

Hát, ezt nem jött be.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csapnivalo
Hogy micsodaaaaa?

"az új számlacsomagokban pedig már a szabályoknak megfelelően hárítják át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket."

De hát ez ELLENTÉTES a kormány akaratával, neeeem? Úgy tudom, nem lehet áthárítani a tranzakciós illetéket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@human: Ahogy mondod, egykutya az összes. Nekem egy cimborámat felvették a Tesco - nál, majd 3 hónap múlva ki is tették. Gondolom, a miértjét nem kell ecsetelnem.
enslaved
@Peller Anikó: Szerintem is annyi, a 100 elírás lehet.
kukac50
A biztosításokat is azért emelték meg?
Csolovek
@enslaved: Milyen új névre gondolsz? Kezdettől ez volt. A másik ,hogy az igazságot írom, nem a fidess birkák táborát erősítem mint te.Miért is volna ez szitkozódás f...ingerkém.? Magyarázd már meg,hogy az elitélt vezéred Farka Flóri hová tüntette a pénzeteket? Vagy te kaptál belőle?
enslaved
@Csolovek: Nekem eszembe se jutott Farkas Flóri, azonkívül sosem szorultam rá más pénzére. Tudod, én eddig csak adtam másoknak. A birka pedig te vagy, rühellem az ilyen mindenkit egy kalap alá veszek emberkéket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.