Még ebben a kormányzati ciklusban újjáépül a budavári lovarda, a Főőrségi épület és a Stöckl-lépcső, és a tervek szerint 2018-ig rekonstruálják a palota Szent István-termét is - számolt be az Országgyűlés Kulturális bizottságának pénteki ülésén L. Simon László. A Miniszterelnökség államtitkára emlékeztetett arra, hogy az egykori királyi székhelyek hasznosítására vegyes példák vannak Európában: egyes paloták kizárólag kulturális-turisztikai, míg más épületek részben kormányzati funkciókat is ellátnak.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Nem tudom minek örülnék jobban? Annak, ha felmegyek a várba és minden épületét megcsodálhatom, mert helyreállították és mesteri módon restaurálták, helyet adva bennük a magyar tudomány, a kultúra és a művészetek remekműveinek, bemutatva azt országnak , világnak, vagy ideges agresszióval cikázó audi A8 -asok között minisztériumok, főhivatalok réztábláit olvasgatva kereshetem azt a hivatalt, ahová az ügyem tartozik.Nem mintha eddig lett volna egyetlen ilyen ügyem is, remélem nem is lesz már. Nem tudom elkergetni az átkos múltból belém égett demagógiát, ami azt ordítja a fülembe, hogy előbb talán számoljuk fel a mélyszegénységet, tüntessük el a hajléktalanokat, újra nyissuk meg a pszichiátriát, ne mászkáljanak zavart emberek az utcákon, fizessük ki az iskolák fűtési számláit, működjön a közlekedés pestről Gödöllőre és Budaőrsre és mindenhová, építsünk új kórházakat, szereljük fel azokat a kor legjobb eszközeivel, támogassuk a KKV.-kat, hogy vegyék fel a számukra alkalmas munkanélkülieket, működjenek elő-, át-, és utóképző intézmények, hogy a közalkalmazottak találják meg helyüket ezekben, majd a tehetségüknek megfelelő munkakörökben a versenyszférában. De nehéz elhallgatnom, elhessegetnem ezt a demagógiacunamit. Nem is vagyok hűséges és lojális tagja a kormányhű erőknek.! De valahogy ezt nem szégyellem olyan nagyon. L Simon László csak készítse a terveket, Kell a lovarda mert a minisztériumok közötti forgalmat gépkocsikkal úgy sem lehet majd megoldani. Talán a lovaknál is jobb a csőposta. Felháborító ez az úrhatnámság, csak arra jó a téma, hogy az ország felelősen élő és gondolkodó lakossága agyvérzést kapjon. Győzelemre! Fel a várba ! - mondta O.V. ha jól emlékezem a szavaira.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.