A Köznevelési Kerekasztal első ülésére, – amit kedd délelőtt tartanak – meghívták a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját is. Madarász Péter, a gimnázium igazgatója a NOL.hu-nak azt mondta: örömmel fogadta a felkérést, mert ez azt jelzi, hogy végre elkezdődhet az a fajta szakmai vita, melyet már a kezdet kezdetén szerettek volna elérni.

A kedden nyolc órára meghirdetett Köznevelési Kerekasztal után a parlament oktatási és kulturális bizottsága ülésezik tíz órakor. A hermanos igazgatót ide is meghívták. Ebből annyi szűrhető le, hogy az első konzultációs kerekasztalra nem szánnak túl sok időt – nagyjából másfél órát –, így nagy áttörés nem várható.

 A megbeszélésen a tárca vezetése, szakértőként a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, a fenntartói oldalról a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet képviselője lett meghívva.

 A tudományos és pedagógusképző oldalt az MTA közoktatási elnöki bizottsága és a Magyar Művészeti Akadémia, valamint az Eszterházy Károly Főiskola képviseli. A munkavállalói érdekképviseleti oldalról a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vesz részt az egyeztetésen.

Meghívták a Pedagógusok Szakszervezetét is – jelezte a miniszter, hozzátéve: a tömörülés az alakuló ülésen nem vesz részt. Balog Zoltán emiatt sajnálatát fejezte ki és azt mondta, várják őket a tárgyalóasztalhoz.

A miniszter elmondta: köznevelési szakmai szervezeti oldalról az Országos Köznevelési Tanács, a Nemzeti Pedagógus Kar, munkaadói oldalról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, szülői oldalról a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a diákok részéről a Magyar Ifjúsági Konferencia jelent meg, és képviseltetik magukat a szaktárcák szakértői is.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Remélem, a tanárok nem dőlnek be a sunyi, hazug ígéreteknek.
Most, hogy végre a pedagógusok elindították a lavinát, össze kéne fogni orvosoknak, ápolóknak, tűzoltóknak, rendőröknek, rokkantaknak, és mindenkinek, akit az orbán kormány átvert, kifosztott, megfélemlített, megkárosított, nyomorba taszított. A nagy tömeg a gyengéje, ki kéne használni, hogy ilyen beszari, gyáva féreg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@magyarbakancs: Ha nem mentek volna el a szakszervezetek, akkor a fideszmédia folyamatosan arról hadoválna, hogy a tanárok nem is a megoldást keresik. Tárgyalás és tüntetés felváltva amíg el nem érik amit akarnak a tanárok. Szerintem ez jó taktika.
Szókrakész
@justhpeter: Totál igazat adok.

Addig nem ülnék asztalhoz, míg az összes felelős nem távozik a posztjáról!!!
Hogy lehet olyanokkal érdemben tárgyalni, akik eddig leszékletelték őket és az egész oktatásügyet.
joopapa
No a tanárok vehetnek krétát meg kifestethetik a budikat, ennyit enged a kurmány! De ennél többet nem engednek foggal körömmel ragaszkodnak ehhez a rossz rendszerhez nem ismerhetik be a hibákat!
papa.49
@joopapa: A mai nap megint elhúzták a ,,mézzel ízesített madzagot.. a tanárok orra előtt, változás nincs csak lepkefing súlyú ígéretek, ennyivel NEM SZABAD BEÉRNI!!!
Tulajdonképp semmi nem történt!!!
magyarbakancs
@human: Szerinted az ott elhangzott egyeztetésből valami is meg fog valósulni?
Lásd az orvosok, nővérek béremelése februárban.
Pályázni kell a fizetésükért.
Baromi jó nem?
Nyugdíjasnak is majd pályázni kel a nyugdíjáért lassan nem?
A minisztériumi dolgozok is pályáznak a fizetésükért, na meg az 5 milliót kereső felső állami cégvezetőknek is?
A kormánnyal egyet lehet tenni, hogy elzavarni a budis csába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.