A terrorveszélyhelyzet bevezetéséről szóló alkotmánymódosítási javaslatnak az a lényege, hogy ne állhasson elő olyan helyzet, amikor a magyar állam nem képes szavatolni a polgárainak biztonságát – mondta az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Gulyás Gergely elmondta: a terrorfenyegettségre Európában mindenhol próbálnak megfelelő jogalkotási válaszokat adni, ezért lepte meg, hogy a kormány javaslata ilyen belpolitikai vitát váltott ki. Különösen azért – folytatta –, mert az alkotmányban ma is szerepel veszélyhelyzet, amely az elemi csapásra vonatkozik.

Gyakorlatilag az előterjesztés semmi mást nem tett, mint ezt a ma is létező veszélyhelyzeti tényállást terrorveszélyhelyzetként is megfogalmazza önálló tényállásként – magyarázta.

Gulyás Gergely szerint az ellenzék azért kötött bele a módosítási szándékba, mert kommunikációs lehetőséget lát abban, hogy a rendkívüli jogrend kemény intézkedésekre jogosítja fel a mindenkori kormányt.

Közölte, miután az ellenzék világossá tette, hogy nem támogatja ezt a módosítást, a frakcióülésen tárgyalnak majd a kérdésről, hiszen a kormánypártoknak nincs kétharmados többsége az alkotmány módosításhoz.

Olyan jellegű ellentmondást látunk a szükséges intézkedési jogosultságok és az ellenzéki vélemények között, amely pillanatnyilag nem tűnik áthidalhatónak

- mondta Gulyás Gergely.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"A terrorveszélyhelyzet bevezetéséről szóló alkotmánymódosítási javaslatnak az a lényege, hogy ne állhasson elő olyan helyzet, amikor a magyar állam nem képes szavatolni a polgárainak biztonságát"
Na wazze, akkor eddig és jelenleg védtelenek vagyunk???Csak abban az esetben fogjátok az országot megvédeni, ha lenyomjátok a torkunkon ezt a törvényt???
" mert az alkotmányban ma is szerepel veszélyhelyzet" akkor mi a jó @va anyátokat akartok még???
Tudom nyomorultak, mert te is mondod:rendkívüli jogrend kemény intézkedésekre jogosítja fel !
Menjetek a picsába! Dolgozzon a TEK, meg a titkosszolgálat, és ha terroristát fognak azzal szemben alkalmazzatok kemény intézkedést, ne az állampolgárokkal szembe!!!
Ha meg annyira fostok, takarodjatok ebből a veszélyes országból!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@Szókrakész: Majd az akadékoskodó ellenzékit húszévi meghurcoltatás és előzetes után szabadon engedik, ha szerencséje lesz.
nemjoezigy
1. Én már réges-régen leírtam itt a Propin, hogy a fideSS egypártrendszert akar.
2. A rendőrség sem tudott mit kezdeni a migránsokkal, a katonaság még annyira sincs felkészítve, mint a rendőrség.
Mi lenne itt egy veszélyhelyzetben?
Ehhez nem papír kell, hanem normális hozzáértő vezetés, kiképzés, szituációs gyakorlat!
Ezek egyike sincs meg!
Toby
N e m k a p h a t t o k te l j h a t a l m a t, mert a 2/3, elrettentő példa előttünk !
Pont !
Ahhoz több tisztességre , az emberekkel történő foglalkozásra lenne szükség, de ez nem várható soha gengszterektől ! Ahogy nyerőre variáltátok a választási körzeteket, úgy semmi garancia nincs a tisztességre, ez a fogalom összeférhetetlen és kibékíthetetlen veletek !

Nysta teljhatalom !
huKKK
Létezik olyan állam amelyik képes szavatolni a polgárainak biztonságát?
kukac50
Magyarországon járt két terrorista a migránsok között, a titkosszolgálat a TEK ,hogy nem tudott róla? Nem a kormánynak vagy Orbánnak kell felhatalmazás,hanem a titkosszolgálatnak arra,hogy az uniós országokkal együtt tudjon működni tudjon a várható eseményekről.
Persze ehhez Orbánnak is az uniós szabályoknak meg kell felelni,nem putyinkázni,mert Ő csak viszi a pénzt az uniós országok meg adják..
Lackó50
Ezután, ha majd valaki tüntetni akar, az azonnal terrorista lesz, mert szembeszegült a hatalommal. Minden megmozdulás, ami nekik nem tetszik, az a terrorveszélyt hordozza magába. Így aztán a szavazóládákat is ellenőrzik majd. mert csak rájuk lehet majd szavazni.
ÉLJEN RÁKOSI ELVTÁRS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.