Közleményben tiltakozik a Demokratikus Koalíció az ellen, hogy a jelek szerint ki tudja milyen megfontolásból Habony Árpád-közeli lakásba hurcolták haza a Szépművészeti Múzeum műtárgyait – igaz, egyelőre csak kölcsönbe.

Döbbenetes, hogy Habony Árpád, pár ezer forintért értékes festményeket vihetett haza és akaszthatott ki egy hozzá köthető Szerb utcai lakásban – írták a hírre reagálva, amelyről a Propeller is beszámolt.

A párt szerint nem csak az a baj ezzel, hogy "egy olyan ember közelében, aki gyanús ibizai partykon kerül különös állapotba, nincsenek biztonságban a műtárgyak", szerintük "dermesztő az eljárás is, hogy fideszes közszereplők saját lakásaikba hurcolják haza az állami tulajdonban levő festményeket."

Nem szeretnénk, ha előbb-utóbb Orbán Viktor vinné haza a Szent Koronát, hogy a fejére próbálgassa

- aggódik a DK vészjósló közleményében.

A párt egyébként tájékoztatásuk szerint az EMMI miniszeréhez fordul, hogy adják ki a teljes listát, "mely kormányzati és fideszes politikusok mely műtárgyakat vitték haza, mikor, mennyi időre, illetve, hogy ezek épségben visszakerültek- a közgyűjteményekbe."

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A budai várat, mint történelmünket, műkincsünket nem tudják haza hordani, ezért egyszerűen elfoglalják, betelepednek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Miért ne próbálná föl az elsöprő? (Hogy mit söpört el az más kérdés) Állítólag Kossuth is felpróbálta, legalább is ezt pletykálta a személyi titkára egykor. Mégis a települések felén a nevét viseli a főutca. Pedig ő sem a tulajdonosa, csak megbízott vezetője volt a nemzetnek! Lehet hogy változott valami, visszafelé?
Kutyuska
Akkor keresztény a Viktor, hogy neki töviskoszorú dukál.
Papuska1
Itt látszik, hogy ennyire vagytok magyarok! Orbán éppúgy mint Horthy, a Tisza fivérek és a kiegyezés utáni legtöbb polgári beállítódású vezető, mind reformátusok! A Szent korona történelmi hagyomány szerint csak katolikus fejre kerülhet. Azok az Erdélyi fejedelmek, akik egykor az országot irányították és reformátusok voltak sem voltak megkoronázva a Szent Koronával, mint például Bocskai! Koronás királyunk legfeljebb Gyurcsány lehetne, hisz Ő annak rendje szerint áldozott és megbérmálták. De ettől Isten óvjon bennünket!
justhpeter
Társaim az Úrban ! El vagytok tévedve. Orbán nem viheti a koronát, mert előtte ki kellene tágítani. Orbánnak ugyanis nagy a feje. De nincs abban semmi, ahogyan felénk mondják.

@Papuska1: Jó lenne, ha befejeznéd a fideSS történelmi továbbképzését, mert a végén még a "keresztény" Tömjén Zsóti fejére teszik a koronát. Aztán Szent István pörögni fog a sírjában.
nezelodo
Miért, ha az nem okozott nekik lelkiismereti kérdést, hogy a hétvégeken a parlamentben focizott a fideszes bagázs, az első királyság alatt, most majd erkölcsi aggályaik lesznek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.