Új, az olimpiai pályázat támogatásához kötődő adókedvezményt vezetne be a kormány által az Országgyűlésnek kedden benyújtott törvényjavaslat.

Az indoklás szerint a társasági és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvényt módosító javaslat kimondja: a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság közös tulajdonában lévő, az olimpiai pályázat lebonyolításáért felelős nonprofit cég legfeljebb 19 milliárd forinthoz juthat az idén és jövőre cégek adókedvezményben részesülő támogatásából.

A társaságnak a 2017. december 31-ig fel nem használt támogatást a központi költségvetés számára kell visszautalnia 2018. december 31-ig a javaslat értelmében.

Az indoklás szerint az olimpiai pályázat előkészítését e módon segítő cégek ugyanolyan adóelőnyben részesülnének, mint az előadó-művészeti szervezeteket és filmalkotásokat, illetve a látvány-csapatsportokat támogató vállalkozások.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Indul a "Gyertek, lopjunk együtt!" program.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Lesz még olyan hülye, persze rajtunk kivűl, aki adózni fog TAO-zás helyett?Javaslom, hogy az Adóhivatal változtasson nevet: legyen TAO Hivatal.
Úgyis csak minket tud b@sztatni.
zöldszem
Hej csak a Google, csak ne tudna mindent!!!
A legszellemesebb vonatkozó beszédet Orbán Viktor mondta 1991-ban az akkor tárgyalt EXPO tervekkel kapcsolatban. Jó beszéd volt, íme egy fontos idézet.Orbán itt Kornai Jánost idézte: "Azok a kormányzati tisztségviselők, bizottsági tagok, minisztériumi biztosok, akik az előterjesztésért felelősséget vállalnak, ajánlják fel jelzálogként személyes vagyonukat: öröklakásukat, nyaralójukat, autójukat,műtárgyaikat. Maguk döntsék el, hogy személyes tulajdonukból mit vonnak ki a jelzálogként felajánlott vagyon alól, de legyen nyilvánvaló, hogy amit felajánlanak, az valóban sokat jelent a számukra. Nem a várható befektetéshez képest legyen nagy ez az érték, hisz annak nyilvánvalóan csupán csekély töredéke lehet, de foglalja magában az előterjesztő személyek eddig végzett munkája gyümölcsének számottevő részét. A világkiállításról szóló törvény helyezze kilátásba azok bőkezű megjutalmazását, akik a javaslatot készítették, feltéve, hogy a kiállítás az ígért eredménnyel jár. Ugyanez a törvény írja elő a jelzálog maradéktalan érvényesítését, amennyiben a kiállítás anyagi kudarccal végződik. Előre biztosítani kell az alkalmas szükséglakásokat, ahová az előterjesztés készítői kudarc esetén átköltözhetnek."
szaboria1
Kérdésem ha nem kapjuk meg a rendezés jogát akkor az addig meg nem fizetett adókat hogyan fogják vissza fizetni?
Vagy megint egy újabb jól kitalált trükk a gazdagoknak, hogy még jobban gazdagodhassanak.
magyarbakancs
Őfelsége első Orbán generalisszimusz legkedvesebb vezetőnk!
A Magyar nemzetért töri magát.
Népünk dicsőségére mindent elkövet,hogy nemzetük Olimpiát megrendezze.
Hungarocell szobrot állítsunk a 303 parcellába dicsőségére.
kukac50
Csak az adójuk 1%-át adhassák oda! Adóelkerülés ilyen demokratikus államban nem fordulhat elő! A minimálbért megadóztatják a sok milliárdot meg elengedi a NAV, ez a legnagyobb korrupció Magyarországon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.