Az ellenzéki pártok nem fognak tudni közös jelölteket állítani, semmilyen konstrukcióban nem képesek ellenzékként fellépni, ezért képtelenek az ország vezetésére – jelentette ki Semjén Zsolt Salgótarjánban, Simon Tibor (Fidesz-KDNP) polgármesterjelölt lakossági fórumán kedden.

A miniszterelnök-helyettes az ország politikai helyzetét elemezve kifejtette: az ellenzéki pártok nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyikük a Fidesz-KDNP-től.

Az "ellenzék" szónak ezért nincs is értelme, mert összességében sem képviselnek komoly erőt és egymással is teljesen ellentétesek – tette hozzá.

Semjén: Az ellenzék nem képes az ország vezetésére

Semjén Zsolt úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP azért ennyire erős, mert a keresztény, nemzeti, polgári tábor egyben van. Nagy tanulságnak nevezte, hogy az 1994-es választásokon a jobboldal több szavazatot kapott, mint a baloldal, mégsem szerezte meg a mandátumok egyharmadát sem, mert a szavazatokat külön-külön kapta a Fidesz, a kisgazdapárt, az MDF, a KDNP, "míg a baloldal egyben volt".

A kereszténydemokrata politikus a migráció kérdéséről is beszélt. "Mi olyan nép vagyunk, amelyik százötven éven keresztül a testével védte a keresztény Európát az iszlám hódítástól (...), nekünk történelmi jogunk van arra, hogy a józan eszünknél legyünk" – mondta.

A menekültek befogadásának kérdése semmilyen összefüggésben nem lehet demográfiai és munkaerőkérdésekkel – mondta. Az Európai Unió vezetői antidemokratikusan és törvénytelenül járnak el ebben az ügyben, mert a schengeni szerződés nem ad jogot arra, hogy személyi kontroll nélkül tömegek özönöljenek be Európába, az európai polgárokat pedig nem kérdezték meg, hogy akarnak-e tömegesen együtt élni az iszlámmal – hangsúlyozta.

A magyar kormány meg fogja védeni Magyarország határait, meg fogja védeni a magyar emberek akaratát, és látszik, hogy az európai politika is fordul – mondta Semjén Zsolt. Kifejtette: biztos benne, hogy előbb-utóbb olyan politikai erők fognak választásokat nyerni, amelyek megvédik az európai világot, "csak az a probléma, hogy ez minél később történik meg, annál több szenvedéssel és könnyel fog járni; a migránsok szempontjából is. Mert sokkal tisztességesebb lenne azt mondani ezeknek az embereknek, akik egyébként áldozatok, hogy ne gyertek, mert nem tudunk befogadni titeket".

A fórumon a kormánypárti polgármesterjelölt mellett érvelve a miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy az a jó egy városnak, ha olyan vezetője van, aki szót tud érteni a megyével, a kormányhivatallal, a kormánnyal, pályázatokat tud beadni és lobbizni is tud a forrásokért.

Simon Tibor arról beszélt, hogy Salgótarján csődközelben van; 2014-ben a kormány teljes egészében konszolidálta az önkormányzat adósságállományát, a leköszönő Fidesz-KDNP-s vezetőség 2014 végén csaknem egymilliárd forint plusszal adta át a kasszát, de most 1,2 milliárd forintos a hiány.

Bírálta azt is, hogy a választási kampány miatt a törvényes, február 15-ei határidőig nem lesz költségvetése a városnak, és azt mondta, nem korrekt, hogy az idei büdzsét már az új polgármester fogja beterjeszteni.

Február 28-án azért lesz polgármester-választás Salgótarjánban, mert a 2014 októberében megválasztott szocialista polgármester, Dóra Ottó tavaly novemberben meghalt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
“Kiszól a lyuk a gödörből.”
Bubu! Ha ti önálló pártként indultatok volna, nem léptétek volna át a parlamenti küszöböt a büdös életben sem.
Csuhások térdre, imára...emlékszel? Most meg? Iszod, Orbán bármelyik testnyílásából áradó mannát! Büdös görény, a nyálas álladat néha töröld meg...
Ti négyütemű "fideszmajmok" ti aztán jól vezetitek!? Ja, a szakadékba!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Ők sem vezetik,hanem a maradékot is elvesztik.
nyanya001
Ti viszont képesek voltatok a gödör széléről a gödörbe kormányozni !
interceptor
Tömjén Zsolti, te madárgyilkos: TI SEM VAGYTOK KÉPESEK RÁ!!!
papa.49
A ,,kenetteljes majom,, csupán egy feladatra képes, hogy nyaljon, és hozsannázon a hazugovicsnak, erre van tartva, és másra nem is alkalmas a pojáca!!!
Január
Ebben tényleg igaza lehet, hogy a baloldal nem képes a kormányzásra, mert sajnos semmi jel nem mutat arra, hogy lenne is valami ereje.
Pláne, ha a választási törvényben majd 20% szavazattal is lehet kétharmad parlamenti képviseletet elérni, mert számolhatunk 500 párt indulásával, - igaz őket nem az országsorsa érinti legfeljebb a választási pénzekből akarnak szakítani - marad a jelenlegi vezérkar.
enslaved
Mert te aztán tudnád vezetni, fővadász pap...
zöldszem
“Kiszól a lyuk a gödörből.”
Bubu! Ha ti önálló pártként indultatok volna, nem léptétek volna át a parlamenti küszöböt a büdös életben sem.
Csuhások térdre, imára...emlékszel? Most meg? Iszod, Orbán bármelyik testnyílásából áradó mannát! Büdös görény, a nyálas álladat néha töröld meg...
Ti négyütemű "fideszmajmok" ti aztán jól vezetitek!? Ja, a szakadékba!
profon
Szólt az ember, akinek semmiről sincs valós véleménye, viszont mindenről van hamis elképzelése.
Cicero
Teee..! Ahányszor meglátom a fejed,annyiszor szorul ökölbe a kezem b@szd meg!Meg még jónéhányatoktól!Te ne akarjál engem megvédeni!Az oktatást,az egészségügyet,az országot padlóra vertétek már!Hol vannak az állítólagos Kopt keresztények?!Otthon mi?Mert el sem indultak ide!50 milliárdot adtatok a Vajdaságnak,közpénzt,csak úgy,de állítom,gyűlölnek már itthon annyian titeket,nincs az a pénz,hogy nyerjetek '18-ban!Na utána fog csak elkezdődni a tánc.Részetekre!
Slade
@Cicero: Nekem a talpam is ökölbe szorul, nem csak a kezem, ha meglátom ezt a nyomoronc hányadékot.
zöldszem
@Cicero: @Slade: Akkor szerintetek is van, gyűlölet első látásra?!
Cicero
@zöldszem: Van zöldszem.Tuti pokolra jutok miatta,de bevállalom.
enslaved
@zöldszem: @Cicero: A magyar a piálás mellett a gyűlöletben a legjobb...
Cicero
@enslaved: Én nem piálok.Szilveszterkor 1 korty pezsgő.Gyűlölni is csak pár embert.De azokat nagyon.Mert tettek róla.Békés,emberszerető teremtmény vagyok,hidd el.
enslaved
@Cicero: Én is, amíg ki nem hoznak a sodromból. Biztosan tudod, hogy jómagam mindig is Fidesz párti ember voltam, de nem a pénz miatt, ahhoz nem volt semmilyen pártra szükségem, csak magamra. Az utóbbi pár hétben viszont én is kezdek besokallni, mert már az én értékrendembe sem férnek bele dolgok, de igazából nekem az elejétől fogva nem tetszett a KDNP szerepvállalása a politikában, hogy miért, azt már be is bizonyították párszor. Mindezektől függetlenül gyűlölet senki iránt nincs bennem (na jó, a saját papunk kivétel, meg a Bencsik), én sem Vajnát, sem Mészárost nem gyűlölöm (mondjuk Vajna azért valaki), mindössze azon gondolkozom el olykor, hogy nekem azért kellett pár év meg sok-sok értékteremtő munka a jólét eléréséhez, míg mondjuk a gázszerelő barátunknak elég volt hozzá a Fidesz...
Cicero
@enslaved: Nem,nem tudtam,hogy Fidesz párti voltál.De akkor most elárulom,én is az voltam.Én is besokalltam már tőlük.Ami idővel átment gyűlöletbe.Hogy miért,azt már kivehetted a soraimból.Soha,de soha nem fogom megérteni azt,mi vihet rá embereket arra,hogy ennyire leküldjenek egy országot a padlóra.Mert ne mondja nekem azt senki,hogy hasítunk,meg dübörgünk,mert szemen köpöm.Vajnával és Mészárossal csak érintőlegesen foglalkoztam ma.Kihasználják az alkalmat,és ennyi.Kártevők valahol ők is,de nem ők a főkolomposok.
Szókrakész
"az ellenzéki pártok nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyikük a Fidesz-KDNP-től."

Zsóti!
Te ez mivel mérted?
Mérőszalaggal, vagy lelépted?
Slade
@zöldszem: Biztos van, de én még nem gyűlöltem első látásra.
Szókrakész
ZSÓTI!!!

"Az "ellenzék" szónak ezért nincs is értelme, mert összességében sem képviselnek
komoly erőt "

Hmmm!!!
Mérjük már meg egyszer önállóan a kdnp-t, hogy ti mekkora erőt képviseltek?
kamazuka
Zsolti Zsolti!
Igazadvan.Nagyon is!
De az is tény,hogy a kutyaütéstől,ti sem álltok messze!
Szókrakész
Zsóti!

A Heisenberg féle bizonytalansági elv totálisan alkalmazható rátok is.
Ha az értelmes kormányzást akarom meghatározni, akkor nem mérhető a kdnp, ha viszont a kdnp-t mérem(amihez eleve elektronmikroszkóp kell), akkor nincs értelmes kormányzás.
prime777
Az országot ők sem tudják jól vezetni,de sajnos egy csomó dologban igazat kell adnom neki.
A menekült kérdésben megfogalmazott gondolataival 100%-ban egyetértek.
A másik pedig amit az ellenzékről mondott.
"A miniszterelnök-helyettes az ország politikai helyzetét elemezve kifejtette: az ellenzéki pártok nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyikük a Fidesz-KDNP-től.
Az "ellenzék" szónak ezért nincs is értelme, mert összességében sem képviselnek komoly erőt és egymással is teljesen ellentétesek – tette hozzá."
Ez tagadhatatlanul nagy igazság.
Ez az ellenzék tényleg egy vicc és nem is akarnak összefogni ha a "helyeikről" kell lemondaniuk.
Ez tény.
kkalman
"...nekünk történelmi jogunk van arra, hogy a józan eszünknél legyünk..."
Zsóti! Abban a csürhében, amit Fidesz-KDNP-nek hívunk ki a f@ßnak van józan esze?
egyvandor
Ez a semmilyen mire képes? Mert én akár a lakosság nagyobb része előtt ez még nem derült ki.
Szókrakész
@kkalman: Kicsit nagyobbat álmodtak a lehetségesnél.
egyvandor
Gorbán ámokfutása e nemzethy együtt rablás biztosításának lehetőségével valóban nagy erőt tud összpontosítani, de mi lesz azután?
egyvandor
@Szókrakész: Olyan hogy kdnp mint párt nem létezik. Viszont van Gorbán bandáján belül egy csoport amelyik valamioknál fogva külön frakció pénzekre jogosult. ...és ezek hadoválnak hazáról, hitről, erkölcsről. Hogy nem sül le a pofájukról a bőr.
Szókrakész
@egyvandor: Majd harcolnak.
Bárkivel, bármivel, egymással.
Majd mindenki azt mondja: ő ott se volt.
Szókrakész
@egyvandor: Az már nem bőr, hanem valami teflon bevonatú kazánlemez.

Jajj, ne adjál ötleteket nekik új szlogen gyártáshoz, még bevezetik és ez fog ömleni a királytévéből vasárnap a pláza helyett a mise előtt.
Haza, hit, erkölcs!
vadnarancs
Zsóti! Most az egyszer igazat szóltál... De TI SE!!!
bakegya
AZTA kékköves habrongyos életkédet jól kipárnáztad te is a teknősöd péncéltökével az orbánimádóképes feled-Még kétszer körbe utazgatod magyar-állampénzen a Földet,levadászgatod a beszavazni, magyarkodni nem szégyenlő orbánnyaloncokat,aztán te is mehetsz közmunkába földettúrni FELCSUTKÁRA a magyarok mészáros-székére,ha vicctorkirályodnál egyszer is nem úgy nyomod a mantrát,úgy jársz,
mint a Lajos!!!
eugen4402
@kkalman: Kérdezted:..ezek közül kinek van józan esze.
Úgy gondolom Semjén elhibázta, mert "magához való" ész helyett tévedésből mondott "józan ész"-t...Mert az van nekik. Dögivel...!
köhögő bolha
A molyfing méretű KDNP önállóan nem jutna be soha a parlamentbe,a fideszesek viszik be őket az alsónadrágjukban,mint levakarhatatlan xarcsimbókot.
zöldszem
@Cicero:tegnap, 22:12
Lehet, hogy a Mennyország szép hely, de a Pokolban több az ismerős!
zöldszem
@enslaved: Én tényleg nem iszom egy kortyot sem, utálom a részegeket is, de had kérdezzem már meg, neked volt valami (borzalmas) személyes élményed ittas egyénnel?
Már csak azért, mert elég sok hsz...kocsma, pia, cigi...
Egyébként ezt a szólást írtam kicsit másként: Van szerelem első látásra!
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
No lám, a parazita csicskapárt, amelyik orbánc kegyelméből potyázhat rajtunk, úgy tudja, hogy válsztást nyert ?
Aki Én
mondja ezt a ,,sokat" bizonyított, mérhetetlen támogatottságú párt embere...
justhpeter
@dr. prédikátor: Azért nem kellene ennyit hízelegni egy nímandnak.

Nos Tömjén Zsóti !
Először azzal kellett volna kezdeni, hogy hol, mikor, milyen választáson indult kdnp nevű párt önálló jelöltekkel. Másodszor azzal kellett volna folytatni, hogy hol, mikor, milyen választás lesz, ahol ti "keresztények" önállóan indulni fogtok választáson. Ha ez valóban bekövetkezik, honnan fogjátok importálni a jelölteket, mert nyilvánvalóan annyi kdnp tag nincs, mint ahány választási körzet. Harmadszor azt kell jelezni, hogy hol, mikor, milyen választást fogtok ti "keresztények" megnyerni. Ezt követően lehet bátran ekézni az ellenzék töketlenkedéseit.

Ha mindezt betartjátok sokat nem fogok hallani rólatok, mert már az általatok kizárt, kitiltott keresztények többen vannak, mint ti a kdnp-ben.
Dr. Felipe
"Az ellenzék nem képes az ország vezetésére"

Még annyi esze sincs a g..inek hogy ezzel a pökhendi kijelentéssel csak a saját birka szavazóit altatja el és nem mennek el szavazni.
Hellcat
ZSótti...induljatok egyedül a választásokon, meglátjuk mire juttok!!! Mire van ekkora pofád hm? Ha egyszer bebukik a fidesz, olyan gyorsan fognak megválni tőletek, hogy öröm lesz nézni...megszűntük majd mint a KDNP anno...
kutyahűség
MIért, a kormány tán képes? Hát ládd, mi maradt szerette hazámbul: egy rakás betoji birka és egy rakás romhalom. Amihez csak nyúltok, minden szarrá válik a kezetek között. Már csak ránézésre és érintésre is.

Na akkor most miről is beszélünk, Semjénkém?
Peller Anikó
Igaza van a bótbezáró abapápistának, az ellenzék nem képes ilyen ügyesen és törvényesen lopni, más meg úgysem történik mert minden ennek van alárendelve.

Attól tartok még a migránskérdés is, függetlenül attól, hogy annak kezelésével maximálisan egyetértek.

Jaa, és az ellenzék... hááát.. Nagyon ideje lenne egy csodatévő megváltó születésének..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.