Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása Orbán Viktor turizmust tanuló lánya is ott volt, akárcsak Andy Vajna filmügyi kormánybiztos – írja a HVG.hu.

A meghívottak végighallgatták, hogyan vázolja fel Rogán az ágazat teljes átalakítását jelentő kormányzati koncepciót. Az eseményen viszont nemigen látták a legnagyobb szakmai szervezetek képviselőit, akik közül többen a HVG.hu-nak azt mondták, nem is tudták, hogy egyáltalán volt ilyen.

„A Budapest Barátai Együttműködés egy vegytiszta civil kezdeményezés”

– mondta a portálnak az egyik szervező, Bienerth Gusztáv az eseményről, ahol a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője vázolta fel a kormány terveit. Azt is elmondta, hogy kifejezetten szempont volt, hogy „ne legyen átpolitizálva” az összejövetel.

„Andy Vajnának a filmturizmuson keresztül fontos szerepe van a nemzetközi imidzsünkben, szerepe van abban, hogy milyen kép alakul ki hazánkról a világban. Ez ténykérdés, és amit ebben az elmúlt években a filmügyi biztos felmutatott, annak alapján húsz Andy Vajna kellene”

– mondta a HVG.hu-nak Bienerth.

Orbán Ráchel részvételéről azt mondta, hogy „számítanak a külföldön tanuló vagy a szakmához kötődő, külföldön dolgozó fiatalokra”. „Manapság fontos, hogy a külföldön tanuló, dolgozó fiatalok hazajöjjenek. Orbán Ráhel ráadásul ennek a területnek az egyik legpatinásabb szakintézményében tanult”.

Mint korábban írtuk: Egy új, erősen központosított állami intézményrendszerrel venné át az idegenforgalom irányítását a kormány: a legfontosabb sporteseményektől kezdve a nagy koncerteken és fesztiválokon át mindent központilag koordinálnának, sőt, lenne egy sor esemény, amit maguk szerveznének.

141 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Azon sem lepődnék meg, ha neki lett kitalálva ez az egész!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Papuska1: 16:34 Nem a meggyőződéssel van baj, hanem annak ténybeli alapjával.
Úgy látom próbálnak veled türelmesek és intelligensek lenni, de amikor valaki az egyértelmű mutyit, hazudozást, tolvajlást, dilettantizmust védi, azzal nem megy. És nem erről az egy esetről beszélek, hanem úgy általában az önkéntes és minden valós alapot nélkülöző kormányvédelmi rendszerről.
De itt egy nagyon egyszerű, érthető (akár félre is érthető, de te majd megmondod) hír, ami hűen tükrözi a mai magyar ügymenetet:

propeller.hu/itthon/3192113-18-millioert-vett-tularazott-iphone-okat#v1537547
pbalage
én az ország egy rendkívül súlyos problémájának érzem, hogy papuska1-en kívül létezik még papuska2, papuska3, papuska4 ... papuska1320583 is.
volvós
@pbalage: 8:40

Ezek a lények csak beépitett, fizetett troll elvtársak...
Mint az UFO-k, ész és értelem nélküliek !
Papuska1
@Aki Én: Egyáltalán nem állítom, hogy nincsen olyan ember a FIDESZ bizonyos politikai köreiben, aki nem csak az ország érdekeit, de a saját zsebét is nézi. Megítélésem szerint Ők vannak kevesebben, és ha ez kiderül róluk, hamar eltávolításra kerülnek ezekből a pozíciókból. Ugyanakkor a gazdaság átszervezése, és a politikai hatalommal teljesen normálisan együtt járó gazdasági dominancia megszerzésére tett lépések egy kapitalista társadalomban teljesen normális bizonyos szinteken, ahol ezt az adott politikai hatalmat megszerző kormány megteheti. Ez a gazdaság egy sajátos és szűkebb része nyugaton, de nálunk, mivel a privatizációs tulajdonviszonyok kialakulása most folyik teljesen természetes. Ha nyugaton változik a politikai "szín" ez ott is megtörténik. Persze ki veszi észre például Németországban, ahol 42 éve ugyanaz a politikai erő vezeti az országot. Mikor Ausztriában az eddig az ország létrejötte óta kormányzó baloldalt megverte egy mérsékelten jobboldali párt, össznemzeti hisztéria tört ki pont emiatt, úgy hogy Haidert hamar meg is buktatták. A nyugat politikai életében viszonylagos állandóság van. Ezt szolgálja ki a politika (és viszont). A mi példánk tette lehetővé, hogy egyre több Európai országban éled fel a konzervatív oldal, bár a történelmi hagyományok miatt ez csak a miénknél sokkal kevéssé igazán jobboldali. De itt is kíséri ezeket gazdasági mozgás. Nem az egyszínű szocializmusban vagyunk már, ami a Szovjet befolyású államok mellett nyugat egy jelentős részét is jellemezte. Vége a jóléti demokráciáknak. Az egyenlősdi nyugaton is egyre kevésbé működik. Az emberi természetből adódik, hogy az erősebb, nagyobb tudású fölébe kerekedik a gyengébbnek, a butábbnak. Nem magyarázom tovább! Az általad felvetett terület az, amihez a legkisebb köze nincs a kormányhoz. A harmadik hatalmi kör, a bírói hatalom független jogterület és nem tartozik a kormány hatásköre, irányítása alá. Elég hangosan jajveszékel emiatt a kormány is, mert számos érthetetlen ítélet születik...
Aki Én
@Papuska1: Egy olyan esetet említs, ahol eltávolítottak valakit.
A többire csak annyit, hogy inkább az ősrobbanásig kéne visszamenni, hogy a mával ne is kelljen foglalkozni.
Mai hírek:
-Milliárdok közpénzből a stadion gyepének fűtésére.
-Nyers műbeles virslit kaptak a gyerekek a kórházban.
Nincs több mondandóm olyan elvetemült gazembernek, aki ezeket csak megpróbálja megmagyarázni a volt Szovjetunióval. Qrvára felháborít az ilyen korlátolt hozzáállás!!!
kukac50
Amit Orbán központosít az úgy szar ahogy van!
A Földet eladják mert az állam rossz gazda!
A Klik meg a központosított háttérintézmények nem tudják ellátni a rájuk szabott munkát.
Az EMMI is képtelen megoldani az egészségügyet és az iskolai problémákat,
Orbán üljön a kerekasztal egyik oldalán és tárgyaljon a tanárokkal és a képviselőjükkel.
Másnak úgysincs lehetősége bármit is változtatni jó irányba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.