Februárban a Budapest-Szob és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon folytatódik a kiemelt vasúti jegyellenőrzés, amely nemcsak a reggeli, hanem a délutáni csúcsidőszakra is kiterjed – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy januárban öt nap alatt a Budapest-Hatvan vasútvonal több mint 60 elővárosi vonatán tartottak fokozott jegyellenőrzést. A kampány célja nem a bliccelők büntetése volt, hanem a jegyváltásra és az elővételes vásárlásra való ösztönzés – írták.

Fokozott jegyellenőrzés lesz a vonatokon, cél a nagyobb bevétel

(illusztráció: veke.hu)

A Budapest-Hatvan vonalon tartott januári fokozott ellenőrzés során a jegyvizsgálóknak mindössze 130 jegyet kellett értékesíteni, 23 utazót leszállítottak és 11-gyet megbüntettek.

Kiemelték: az előző év azonos időszakával összehasonlítva például a jegykiadó automaták bevételében 35 százalékos növekedés volt az érintett napokon, illetve Rákos állomáson sikerült a legnagyobb, több mint 24 százalékos bevétel-emelkedést elérni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@sentinel216: Valamiből ki kell termelni a vez. igazgató 5 millás fizuját.Legalább Ő jól teljesít ebben a c@rrakásban.
sentinel216
Ma mindenki csak a legszükségesebb esetben ül vonatra. Azt a kevés megmaradt utast felesleges fokozott ellenőrzéssel zavarni! Nem lesz több a bevétel! A vasutasok nyújtsák be a számlát Orbánnak, a több tízezer menekült ingyenes szállításáért, az állomásokon maguk után hagyott szemét és veszélyes hulladék eltakarításáért. Azt a kevés magyar utast pedig ne molesztálják, hanem próbáljanak kényelmesebb, kulturáltabb körülményeket biztosítani az utazáshoz! 250 Km = öt és fél óra???
namihami
Amennyiben sikeresnek itéli majd a MÁV-vezérasszony a fokozott akciót, úgy a kalauzok is az Ő fizetési kategóriájába fognak előrelépni.
És ez így megy tovább, egyre feljebb és lejjebb.
A végén az igazgatóasszony fog kölcsönért menni a kallerokhoz.
Clavigo
@sentinel216: Valamiből ki kell termelni a vez. igazgató 5 millás fizuját.Legalább Ő jól teljesít ebben a c@rrakásban.
Toby
Nehogy egy fillérrel is kevesebb legyen a vezér 5 millás havija !
simmering73
Párommal évente néhányszor Egerbe megyünk. Gyorsvonattal oda-vissza 10900ft lenne kettőnknek a jegy. Mi gépkocsival (jelenlegi árakon) 5400ft-ért tesszük meg. Háztól-házig, kényelemben. Akkor, amikor (by m1).
Feraj49
Értem végül is ezért kellett ekkora bért adni vezérigazgatónak,legyen bátorsága ez meglépni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.