Jól haladnak a budapesti agglomerációs közlekedés átvételéről szóló tárgyalások – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón.

Fónagy János újságíró kérdésre elmondta: a budapesti agglomeráció közlekedésének állami kézbe vételéről szóló megállapodás tervezetét a szerdai kormányülésen tárgyalják. Hozzáfűzte, hogy az elmúlt napokban több tárgyalási fordulót is tartottak az ügyben.

Kifejtette, hogy az átvétel visszamenőleges hatályú lesz, 2016. január 1-jétől. Alapkritérium, hogy az átadás-átvételi folyamatból az érintett utasok semmit sem érzékelhetnek – húzta alá. Ezért a főváros az agglomerációs közlekedéshez kapcsolódó feladatokat folyamatosan ellátja mindaddig – a jelenlegi ütemezés szerint ez év július 1-jéig –, amíg az átvétel feltételei létrejönnek. A működtetés költségeit pedig a kormány ez év január 1-jétől a fővárosnak megfizeti – tájékoztatott az államtitkár.

Fónagy János beszélt arról is, hogy a három budapesti HÉV-vonalat átveszi a MÁV, így ez a hálózat részévé válik a MÁV fejlesztési elképzeléseinek, vagyis az elővárosi vasúti fejlesztéseknek. Ez azért fontos, mert az elővárosi közlekedés fejlesztésére jelentős uniós források állnak rendelkezésre, így jó esély van a HÉV-vonalak felújítására – tette hozzá az államtitkár.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
aha ezért ment Dávidka a MÁV-hoz! =))
Szókrakész
"Kifejtette, hogy az átvétel visszamenőleges hatályú lesz, 2016. január 1-jétől. "

Akkor Taplósék is visszafizetnek minden eddig felvett támogatást, bért, ...???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.