Nagy-Britannia legfeljebb négy évig korlátozhassa a külföldi uniós munkavállalók szociális ellátását – áll abban az MTI birtokába jutott nyilatkozattervezetben, melyet a visegrádi csoport tagországai fűzhetnek a brit reformelképzelésekhez.

Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország fontos EU-tagállamként tekint az Egyesült Királyságra, s ezért azt támogatja, hogy ne lépjen ki az unióból. Ugyanakkor a V4-ek elsődleges szempontja az, hogy közösen elfogadható megoldásokat találjanak Nagy-Britannia aggodalmaira – áll a visegrádi négyek közlemény-tervezetében.

A visegrádiak nem állnának útjába annak, hogy London korlátozza az EU-s munkavállalók szociális juttatásait, ugyanakkor ragaszkodnak ahhoz, hogy London ezt az intézkedést a lehető legrövidebb ideig, de legfeljebb négy évig alkalmazza.

A nyilatkozattervezetből a Reuters brit hírügynökség is hasonló részleteket közölt szerda este.

Nagy-Britanniában legkésőbb 2017 végéig népszavazást tartanak a brit EU-tagságról, de London a referendum előtt át akarja alakítani viszonyrendszerét az Európai Unióval, és reformokat kíván

elérni a döntéshozatali, szabályozási mechanizmusokban. London egyik legsarkalatosabb követelése a külföldi EU-munkavállalók szociális ellátási szabályainak szigorítása.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Rendesen f@sik a kormanyzat, hogy mi lesz, ha most hirtelen 1 millio munkavallalo hazajon az elegtelen angol szocialis rendszer miatt...Egyebkent meg nem latom az osszefuggest , hogy miert akarjak csak 4 evre ezt a szocialis segely felfuggesztest?
Addigra Anglia ugyis ki aka lepni az EU-bol, a tobbi eros orszaggal letrehozza a volt szocialista orszagok nelkuli utokepes EU 2.0-ot, oszt a magyaroknak, lengyeleknek lottek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Egy kérésük van. A felcsúti kisvasút had érjen má Londonig.
human
@karma1: Az EU-n kívül is van élet, olyan amit már/még sokan ismernek itt. Majd divatba jön megint a pult alól kapható banán, az ételjegy, a munkahelyi hangulatjelentés, a provokátorok begyűjtése stb.
emerencia
@human: A munkahelyi hangulatjelentés nem lenne baj, ha visszajönne. A seregben anno szerdánként végigjártam a kollégákat (polgári alkalmazottak voltunk) egy papírral és megkérdeztem tőlük, mit szeretnének beadni a hangulatba. A leírtakat felolvastam a vezetőknek, akik hol megoldották a problémákat hol nem. Arra nem emlékszem, hogy bárkinek baja lett volna ebből. Ma a nagy multinál ill. magyar nagyvállalatnál a kutyát sem érdekli a nyűgünk. A tudtunk nélkül, a hátunk mögött beszélnek ki aztán, ha kedvük tartja akkor is lecsapásszerűen büntetnek nevelési célzatból, ha nem követett el az ember semmi rosszat. Ha pedig mégis megmondjuk mi nem jó, akkor számíthatunk a retorzióra. A pártállami diktatúra hadseregének munkahelyi közössége, demokratikusabb volt anno mint egy mai nagyvállalat. Persze ott is voltak rossz dolgok, pl. a külföldre menés. Ma viszont hiába mehetnénk szabadon, annyira csóró az élet a tömegek számára, hogy legtöbben csak akkor látják meg a nyugatot, ha elmennek oda dolgozni valami cseléd munkára.
justhpeter
Tessék mondani, akkor most ki a hazaáruló ? A magyar miniszterelnöknek nem kell védeni a londoni magyarok érdekeit ?
emerencia
@justhpeter: Az itthoni magyar tömegek napi megélhetésének, létbiztonságának sárba tiprása fényében cinikus magatartás elmenni egy jóléti államba és azon hőzöngeni, hogy az itthon megélni nem tudó, az illib munkaállamból elvándorló magyaroknak azonnal jár az angol jóléti állam összes szolgáltatása. Előbb Magyarországon is ki kellene építeni a liberális demokrácián alapuló jóléti államot emberi jövedelmekkel, tisztességes szociális hálóval. Erre meg vannak a források, csak a népnyúzó hobbijára és a hozzá hű holdudvara extra jólétére fordítják. Hazánkban csak emberi jövedelmekkel, tisztességes szociális hálóval lehet megakadályozni, hogy az ellehetetlenített magyar emberek szégyen szemre, ilyen nagy számban a jóléti államok szociális hálójára csatlakozzanak
justhpeter
@emerencia: Lehet, de ebben az esetben Orbán nem erre halad és ez csak növeli a hazai munkavállalók és a munkanélküliek kiszolgáltatottságát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.