A Nemzeti Adó- és Vámhivatal baranyai revizorai és pénzügyőrei együtt ellenőrizték a busójáráson a kitelepült kereskedőket, vendéglátósokat – írja a Bama.hu.

A 36 ellenőrzés fele szabálytalanság megállapításával zárult, legtöbbször nyugtát felejtettek el kiállítani a vállalkozók, valamint előfordult adószám nélküli árusítás is. A szabálytalankodók több százezer forintos bírságra számíthatnak.

Az egyik kereskedő fenyegetéssel próbálta magát menteni, de büntetőfeljelentés lett a rágalmazás eredménye. Állítása szerint az ellenőrök vesztegetési pénzt kértek tőle, ezt hangoztatta a hatósági tanúként helyszínre hívott rendőrök előtt is.

A busójáráson megjelent, törvényeket betartani igyekvő árusok többsége az ellenőrzéseket türelmesen viselte, többen hangot adtak azon véleményüknek, hogy az engedély nélkül árusítók kiszűrésére szükség van.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Reméljük, a PRIDE felvonuláson is fent lesznek a
kamionok platón citromsárga ingben és rózsaszin
nyakkendöben...ott a helyük, a melegfelvonuláson !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A gyomrom felfordul a NAV-tól. Nem látok mást benne, mint egy korrupt pénzbehajtó bűnszervezetet, ami csak azoktól vesz el akik nem fizetnek védelmi pénzt Orbánnak. A NAV is csak a polip egyik karja.
verum
Miséken a perselyezéskor hol vannak?
cs.n.
Az ilyen kishalakra olyan bírságokat szabnak ki, hogy belerokkannak, a nagyhalakra (ha már egyáltalán bírságolnak) olyat, hogy röhögve kifizetik csikkzsebből.
human
@cs.n.: Nemrég olvastam, hogy az OTP-t is megbüntették valami 3 milló forintra. Aztamindenit, de jól megleckéztették.
justhpeter
Más lenne a helyzet, ha Magyarországon lenne adóhivatal. Bár nem tudom miért az hiányzik, ha más sincs .
alterego56
Az ezermilliárdos nagyságrendű áfa csalás nem éri el a NAV ingerküszöbét. '89-ben nem erről álmodtunk. Gazemberek.
cs.n.
@human: Igen, pont az OTP jutott eszembe nekem is. Piaci árusokat több százezerre, Uber-sofőröket 800 ezerre büntetnek, az otp-t meg annyira, hogy a bivalybasznádi kirendeltségük is kitermeli fél nap alatt.
silber13
@verum: 02.11. 8:10:-re: Meg kellene nézned az idevágó törvényeket, skkor nem írnál ilyeneket! A perselypénz adómentes! Ugyanúgy az úgynevezett " Péter fillérek" , " Denarius Sancti Petri"
human
A mai napig nem tudom elképzelni, hogy egy prostituáltat hogy ellenőriznek. Vagy őket nem is ellenőrzik?
Sanyi2015
Nincs ezzel semmi probléma szerintem, ha a munkájukat végzik az a baj, ha nem akkor meg az!
Amúgy az utolsó bekezdést is el kellene olvasni:
"A busójáráson megjelent, törvényeket betartani igyekvő árusok többsége az ellenőrzéseket türelmesen viselte, többen hangot adtak azon véleményüknek, hogy az engedély nélkül árusítók kiszűrésére szükség van."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...