Bár elvileg Aszad elnök seregei és az orosz szövetségeseik háborúban állnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, azért lehetnek szempontok, amik felülírják ezt a konfliktust. A Foreign Policy most arról ír, hogy van egy gázmező Szíria északi részén, amit ugyan a dzsihadista terroristák ellenőriznek, de erős bizonyítékok utalnak arra, hogy a szír rezsim is részt vesz a fenntartásában. Török hivatalnokok és szíriai felkelők szerint ráadásul itt működik együtt az ISIS és egy Putyinhoz köthető orosz energetikai vállalat is. Az Iszlám Állam kvázi fővárásnak, Rakkának a közelében fekvő Tuweinan mező a legnagyobb hasonló üzem Szíriában. Egy orosz vállalat, a Stroytransgaz emelte, aminek tulajdonosa, Gennady Timchenko Putyin közeli szövetségesének számít.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az oroszoknak nem Szíria a fontos hanem, hogy minél jobban gyengíthesse az Uniót, tehát mindent megtesz ennek érdekében!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.