A perbeszédekkel folytatódott csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróságon Balogh József egykori fideszes országgyűlési képviselő, jelenleg is Fülöpháza polgármestere büntetőpere – írja a NOL.hu.

Baloghot súlyos testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség. Három éve hajnalban egy lakodalomból értek haza, amikor Balogh ittas állapotban, gyógyszer hatása alatt, legalább kétszer nagy erővel megütötte élettársa arcát. Arccsontja darabosan törött, és jobboldali járomcsontja is eltört. Az orvosi vizsgálat fényt derített egy korábbi törésre is, amelyet szintén bántalmazástól szenvedett el.

Mint emlékezetes Balogh első körben azzal magyarázta a történteket, hogy élettársa átesett a család 80 kilós vak komondorán, elesett, és úgy sérült meg. Az eset után kizárta magát a Fidesz frakcióból, majd nem indult ismét az országgyűlési választáson. De azért Fülöpházán megválasztották polgármesternek.

A tárgyaláson az ügyésznő felfüggesztett börtönbüntetést javasolt, továbbá azt, hogy a bíróság helyezze pártfogó felügyelet alá a polgármestert, és kötelezze indulatterápiás foglalkozáson való részvételre.

Ítélethirdetés február 17-én, 8.30-kor a Kecskeméti Járásbíróságon.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
felfüggesztés, az javalt!
Egyébként jellemző, hogy ezt a férget megválasztották poginak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alzheimer Fauna
Kórházi ellátást igénylő darabosan tört arccsont, és az ügyész indítványa a visszaeső vádlottnak felfüggesztett börtönbüntetés. Ó, ha (egyre jobban teljesítő) kishazánk jogrendszere nem az unalmas kontinentális jogon alapulna, hanem az angolszász esetjogon (hasonló ügyben hozott ítéletre precedensként lehet hivatkozni), ez a vádindítvány mekkora pozitív motiváció lehetne a súlyos testi sértésre készülőknek.
Toby
ha Kolompárnak hívnák, már töltené a 4 év 6 hónapját !
justhpeter
@Toby: Lehet, hogy nem hívják Kolompárnak, de azért az. És várom, hogy Németh Szilárd tiltakozzon az enyhe ítélet ellen.
Szókrakész
Tehát, ha én atomjaira atomjaira szedek, szilánkosra töröm minden csontját, tolókocsis versenyzőt csinálok belőle és Kecskemétre kéretem a tárgyalásom és a bírónak viszek vödröt a történetem hallatán kicsorduló könnyei felfogására, akkor én is CSAK függőt kapok?
nezelodo
@Szókrakész: Na azért nem mindenkinek jött be a kecskeméti Szabó!
eszegfu
@justhpeter: 19:49 Azt hiszem a "nagy várakozásba" belefáradsz...soha nem történik meg!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.